Goede resultaten

voor biljarters 

van HGL


Vier overwinningen, een nederlaag en een gelijkspel was de oogst van de biljarters van Het Groene Laken tijdens de wedstrijden die de afgelopen week werden gespeeld.


Het Topfish-driebandenteam nam het in eigen huis op tegen De Boerhoorn en boekte met 36-17 de volle winst. Willem Bakker liet zijn tegenstander alle hoeken van het biljart zien en na 41 beurten kwam er met 37-5 een eind aan de martelgang van zijn tegenstander. Ook Teun Bakker liet zien hoe mooi biljarten kan zijn en pakte de winst met 22-14 na 45 beurten. Piet van Dijk speelde niet zijn beste wedstrijd, maar sleepte toch de overwinning (17-15) binnen.


In de wedstrijd Brouwers Mannenmode tegen Keurslager Brouwer waren het de mannen van Brouwers Mannenmode die er met de winst vandoor gingen: 36-22. Peter Gnodde schoot uit de startblokken tegen Reijer ten Napel en wist met 47-28 te winnen. De wedstrijd tussen Bertus ten Napel en Klaas van Kuijk ging lang gelijk op. Het was Ten Napel die er met de winst (33-21) vandoor ging. In de strijd tussen Reinier Bakker en Albert Ras leek het er de hele tijd op dat Ras er met de winst vandoor zou gaan. Bakker herstelde zich echter net op tijd en wist met 29-16 de winst binnen te slepen.


Het Schol Assurantiƫn-driebandenteam speelde tweemaal tegen HBC uit Hoogeveen en wist twee keer, met 30-27 en 32-27, te winnen. Kees van Otterloo won zijn beide wedstrijden met goed biljartspel in 51 en 49 beurten. Piet Tol heeft op moment niet de juiste vorm en moest twee keer een nederlaag slikken. Teun Bakker en Harm van Otterloo kwamen beiden tot winst in 54 en 36 beurten.


Het Keurslager Brouwer-driebandenteam groot speelde thuis tegen Dirk Snip Biljartwinkel uit Purmerend. Uitslag 4-4. Peter Gnodde is in topvorm en liep met mooi biljartspel direct weg bij zijn tegenstander en boekte een makkelijke overwinning van 30-15. Reijer ten Napel leek de winst binnen te slepen, maar kreeg toch het deksel op zijn neus, omdat zijn tegenstander een serie van tien caramboles plaatste en er zo met een 27-30 overwinning vandoor ging. Harm van Otterloo boekte met gedegen biljartspel een makkelijke 25-15 overwinning in 44 beurten. Bertus ten Napel begon sterk aan zijn partij, maar kreeg halverwege te maken met een dip waar zijn tegenstander gretig gebruik van maakte. Het herstel van Ten Napel kwam te laat om de winst op te eisen. Met 23-25 moest hij de overwinning in 41 beurten aan zijn tegenstander laten.