Afbeelding

Caritas Urk: ‘wie helpt met Koningsdag 2023?’

Algemeen

Nog even en het is zover: Koningsdag. Bij de organisatie, Caritas Urk en de gemeente, zijn de voorbereidingen al in volle gang. Aanmelden voor het Oranjeplein is vanaf nu mogelijk.

Om alles in goede banen te leiden, is Caritas Urk op dit moment druk op zoek naar vrijwilligers die met Koningsdag willen helpen. Er is keuze uit verschillende tijdsblokken en op woensdag 12 april om 20.00 uur worden de taken verdeeld in De Rots. ,,Op Koningsdag zelf is er een heerlijke lunch beschikbaar voor alle vrijwilligers. Aanmelden kan via koningsdag@caritasurk.nl.’’

Foodtrucks

,,Het Oranjeplein wordt één groot feest. De hele dag zullen er acts plaatsvinden op het podium en is er een gezellig terrasje om te genieten van een hapje en een drankje. Wil je met een eetkraam de mensen voorzien van wat lekkers? Geef je dan nu op via koningsdag@caritasurk.nl. Kosten hiervoor zijn 200 euro.’’

Verenigingsmarkt

,,Buurtverenigingen kunnen een kraam huren op de verenigingsmarkt. De markt is ook dit jaar te vinden op het binnenplein van het gemeentehuis.’’ Aanmelden is nodig, zodat geïnventariseerd kan worden wie wat komt verkopen. Dit kan via koningsdag@caritasurk.nl.

Open podium

Nieuw dit jaar: het open podium. ,,Op het open podium kan een (muzikale) opvoering gedaan worden van ongeveer dertig minuten.’’ Opgeven kan tevens via het e-mailadres koningsdag@caritasurk.nl.