Wisselende resultaten biljarters Het Groene Laken

Zes wedstrijden stonden de afgelopen week op het programma voor de diverse biljartteams van Het Groene Laken. Twee wedstrijden werden in winst omgezet, liefst vier keer werd het onderspit gedolven.


Het Schol Assurantiƫn-driebandenteam speelde uit in Genemuiden tegen HZW en wist deze wedstrijd met 22-32 winnend af te sluiten. Kees van Otterloo speelde niet zijn beste partij en moest daarom na 51 beurten een nederlaag slikken. Harm van Otterloo herstelde deze misstap door een zeer knappe partij te spelen, die hij met 29-10 winnend afsloot. Piet Tol liet zijn tegenstander alle hoeken van het biljart zien, resulterend in een 25-16 overwinning.

 

Het Topfish-driebandenteam won in Emmeloord met 33-28 van de Ghesellen. Willem Bakker kwam tijdens zijn partij op flinke achterstand te staan. Toen zijn tegenstander echter verslapte, sloeg Bakker toe met twee mooie series, waardoor de winst met 37-28 werd binnengehaald. Piet van Dijk had geen enkele moeite met zijn tegenstander. Hij kwam vlot op een 9-1 voorsprong, maar kreeg toen problemen met de concentratie. Het duurde daardoor toch nog 52 beurten voor hij de wedstrijd met 17-11 winnend afsloot. Freek Wezelman speelde een zeer sterke partij, maar zag zijn tegenstander er desondanks met een nipte overwinning vandoor gaan.


Het Keurslager Brouwer-driebandenteam verloor in eigen huis met 27-30 van KBC uit Kampen. Freek Wezelman speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en won na 35 beurten met 27-26. Klaas van Kuijk had eveneens 35 beurten nodig om zijn wedstrijd met 25-23 winnend af te sluiten. Albert Ras kon het feest compleet maken, maar trof een tegenstander die alles mee had. Na 37 beurten stond er dan ook een 9-23 nederlaag op het scorebord.


Het Brouwers Mannenmode-driebandenteam speelde twee wedstrijden, die beide verloren gingen. Tegen DOS uit Hattem werd met 28-30 verloren en KBC uit Kampen was met 28-33 te sterk voor de Urker biljarters. Peter Gnodde trof tegen DOS een speler van eredivisieniveau. Gnodde verloor dan ook kansloos met 19-42 in 26 beurten. Hij herstelde zich tegen KBC door na 42 beurten met 47-26 de winst binnen te halen. Reinier Bakker won in de wedstrijd tegen DOS na een spannende wedstrijd met 29-28 in 51 beurten, maar in de wedstrijd tegen KBC verloor hij in 46 beurten. Bertus ten Napel won tegen DOS na een moeizame wedstrijd met 33-28 na 62 beurten. In de wedstrijd tegen KBC verloor Jan F. Kramer nipt na 66 beurten en een spannende wedstrijd. Het Keurslager Brouwer-driebandenteam groot ging in Leimuiden met 6-2 onderuit tegen De Plas. Het tegen degradatie vechtende driebandenteam uit Leimuiden was er alles aan gelegen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Jan F. Kramer kon goed partij geven, maar verloor nipt met 30-29 na 58 beurten. Reijer en Bertus ten Napel kwamen beiden niet in hun spel en moesten een flinke nederlaag slikken. Reijer verloor met 30-15 na 54 beurten, terwijl Bertus na 40 beurten genoegen moest nemen met een 25-15 nederlaag. De eer werd gered door Harm van Otterloo die zijn wedstrijd met 19-25 winnend wist af te sluiten.