BBB nu grootste partij in peiling


BBB Flevoland, met lijsttrekker Anja Keuter, wordt volgens de laatste peiling van I&O Research, in opdracht van het AD, de grootste partij.

Bij de Provinciale Statenverkiezingen zou de partij kunnen rekenen op ruim 14 procent van de stemmen. Dat is goed voor 7 van de 41 zetels. De VVD en Groen Links worden als nummer twee en drie gepeild. Krachtig Flevoland, dat net als BBB voor het eerst meedoet, haalt volgens I&O geen zetel. Jan Meindert Keuter (nr. 4 PVV), Johan van Slooten (nr. 2 CDA), Ria Visser (nr. 2 CU) en Geert Post (lijsttrekker SGP) zouden volgens deze peiling net aan in de PS komen. Meer over de verkiezingen verderop in deze krant.


Aanvullende
afsluiting fietsbrug
en Toppad-Ransuil

Het werk aan de Urkerweg verloopt volgens planning. Vanwege groot onderhoud is de weg tot en met vrijdag ook tussen het Toppad en de Ransuil voor autoverkeer afgesloten. Fietsers kunnen er wel langs. De fietsbrug wordt van dinsdag 6.00 uur tot woensdag 18.00 uur afgesloten om een nieuwe aansluiting op de rotonde bij de Ransuil te maken. Fietsers worden omgeleid via de Arie de Witbrug. Als alles goed gaat, is de Urkerweg vanaf zondag weer volledig open voor autoverkeer.