n Doelman van Heracles brengt redding op een inzet van Willem Snoek.
n Doelman van Heracles brengt redding op een inzet van Willem Snoek. Foto: Het Urkerland

Spektakelstuk in sporthal De Schelp

Het was vrijdagavond weer ouderwets genieten in sporthal De Schelp bij de wedstrijd tussen ZVV Urk/Bakkerij de Kof en Heracles Almelo Futsal. Beide teams maakten er een enerverende zaalvoetbalwedstrijd van, tot groot enthousiasme van het publiek.

De mannen van coach Herman Spel aasden na de 11-1 nederlaag in de uitwedstrijd op revanche, terwijl de gasten zich als medekoploper geen puntenverlies konden veroorloven. Het bleken achteraf de ingrediƫnten die zorgden voor een waar zaalvoetbalspektakel.

Ontketend

De bezoekers uit Almelo begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen vlot op een 0-1 voorsprong. In die fase hield doelman Marinus Bakker met een aantal goede reddingen de thuisploeg in de wedstrijd. Gaandeweg de eerste helft kwam Bakkerij de Kof beter in de wedstrijd en zette aanvaller Willem Snoek zelfs de gelijkmaker op het scorebord. De ervaren aanvaller was de gehele wedstrijd een plaag voor de Almelose verdediging en speelde een puike wedstrijd.
Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Urkers. In rap tempo wisten een ontketende Johan Loosman (2-1 en 3-1) en opnieuw Willem Snoek (4-1) Bakkerij de Kof op een forse voorsprong te schieten. Het fanatieke thuispubliek liet bij vlagen weer oude tijden herleven in sporthal De Schelp.

Comeback

Na de rust ging De Kof vrolijk verder met scoren. Johan Loosman ronde zijn hattrick af en ook Jelbert Loosman pikte een doelpunt mee. Ook Heracles wist tussendoor te scoren, zodat er met nog tien minuten op de klok een tussenstand van 6-2 op het scorebord stond. Een sensatie leek in de lucht te hangen, maar in het zaalvoetbal kan een wedstrijd in een mum van tijd volledig kantelen. Heracles Almelo noteerde doelpunt nummer drie en kreeg het geloof terug dat er nog iets te halen viel. De Urkers kwamen met de rug tegen de muur te staan en moesten toezien dat de gasten binnen een paar minuten terug wisten te komen tot 6-6 en die zo lieten zien waarom het medekoploper is in de Eerste Divisie C.

Zenuwslopend

In een werkelijk zenuwslopende slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning, maar werd er niet meer gescoord. Zodoende moesten beide ploegen teleurgesteld genoegen nemen met een punt. ZVV Urk/Bakkerij de Kof omdat het een grote voorsprong uit handen gaf en Heracles Almelo omdat het door het gelijke spel in de achtervolging moet op koploper ZVV Ede. Die ploeg is aanstaande vrijdag de volgende tegenstander van de Urker zaalvoetballers. Grote winnaar was het aanwezige publiek, dat genoot van een prachtige zaalvoetbalwedstrijd.