n De dames van Schol/Orca's hadden veel moeite met de Delftse verdediging.
n De dames van Schol/Orca's hadden veel moeite met de Delftse verdediging. Foto: Het Urkerland

Schol/Orca's onderuit tegen DAS

DAS Delft is zaterdag voor de tweede keer dit seizoen te sterk gebleken voor de dames van Schol/Orca's. Ondanks alle goede bedoelingen aan Urker kant moest opnieuw genoegen genomen worden met een nederlaag.

Tijdens de eerste helft van de wedstrijd wisten de Urkers goed in het spoor te blijven van de dames uit Delft. Via 16-17 aan het eind van het eerste kwart stond er bij het rustsignaal een tussenstand van 28-31 op het scorebord. Verdedigend stond het goed bij Orca's, maar aanvallend wilde het niet vlotten tegen de eveneens sterke verdediging van DAS Delft. Daarvoor speelden de Urkers te weinig als team en werd er te vaak geforceerd de een-tegen-een gezocht, wat zorgde voor veel missers. Dat leidde er eveneens toe dat er conditioneel veel van het team gevraagd werd.

Meedogenloos

Tijdens het derde kwart sloegen de gasten meedogenloos toe. Met een 9-24 tussensprint werd de wedstrijd vroegtijdig in het voordeel van DAS beslist. In het vierde kwart wisten de Urkers nog wel iets van de achterstand af te halen, maar de nederlaag kon niet worden voorkomen. Met 58-68 trokken de dames uit Delft aan het langste eind.

Doel

Ondanks de nederlaag hebben de Urker dames nog steeds de vijfde plaats op de ranglijst als doel. Om dat te behalen is er echter nog veel werk aan de winkel tijdens de komende vier wedstrijden richting het einde van de competitie.