SV Urk Vrouwen spelen gelijk in laatste seconde

In de allerlaatste seconde van de wedstrijd tussen Urk en Steenwijkerwold bezorgde de 15-jarige Willina Hagedoorn Weerstand de vrouwen van SVU met een bekeken goal een gelijkspel (4-4). Terecht, want Urk was de betere, maar gaf het door fouten te vaak weg.

Urk moest het doen zonder Marissa Baarssen en Grietje Vlot. Het jeugdige talent Willina Hagedoorn Weerstand uit JO15-2 was bereid om na haar eigen wedstrijd aan te sluiten. Ook Tabitha Romkes van dames 2 speelde mee. Urk startte voortvarend en binnen tien minuten was het 1-0 door een doelpunt van Celia Wemmers. Urk leek heer

en meester, maar drie fouten zorgden voor een 1-3 achterstand. Vlak voor rust tekende Celia Wemmers voor de 2-3 uit een penalty.

Na rust was Urk niet scherp bij een corner en kon Steenwijkerwold uitlopen naar 2-4. Urk rechtte hierna opnieuw de rug en er werd een-op-een gespeeld het laatste half uur. Vijf minuten voor tijd was het wederom Celia Wemmers die na een knappe actie de 3-4 binnenschoot. Steenwijkerwold wankelde. Urk bleef drukken, maar het doelpunt bleef uit, tot de allerlaatste aanval. Willina Hagedoorn Weerstand bekroonde een hele goede wedstrijd met een prachtige gelijkmaker, door bekeken de bal over de keeper te lepelen.