Geen Nederlandse titel Peter Gnodde


Eén moment van concentratieverlies is Peter Gnodde dit weekend fataal geworden bij het NK Kader 38/2 in Castricum.

Een kostbaar moment, want het zorgde ervoor dat de finale aan de neus van Gnodde voorbij ging. Door de troostfinale te winnen wist de Urker zich te revancheren en als derde van Nederland te eindigen.

Het Topfish-driebandenteam won in Hoogeveen met 25-30 van HBC. Na een moeilijk begin sloeg Freek Wezelman keihard toe met een aantal knappe series. Na 38 beurten stond er een eindstand van 29-12 op het scorebord. Teun Bakker begon eveneens sterk aan zijn partij, maar moest na 48 beurten toch zijn verlies accepteren. Piet van Dijk gaf niets weg in zijn wedstrijd en behaalde na 38 beurten een 17-8 overwinning.

Het Keurslager Brouwer-driebandenteam groot speelde in Beverwijk tegen de nummer drie van de competitie. De wedstrijd tegen Onder Ons eindigde in een 4-4 gelijkspel. Jan F. Kramer speelde een degelijke partij en won in 37 beurten met 30-23 van zijn tegenstander. Harm van Otterloo wist zijn partij overtuigend te winnen. Na 40 beurten was de eindstand 25-18. Eize Kramer heeft momenteel niet echt de vorm. Na 57 beurten moest hij met 22-30 zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Reijer ten Napel had de winst binnen handbereik, maar een knappe serie van zijn tegenstander kostte hem de wedstrijd (25-22).

Het Brouwers Mannenmode-driebandenteam wist met 32-29 te winnen van het team van Keurslager Brouwer. Een sterk spelende Peter Gnodde versloeg Freek Wezelman na 61 beurten met 47-25. Bertus ten Napel was met 33-20 te sterk voor Albert Ras. Klaas van Kuijk redde de eer voor het slagersteam door in 54 beurten te winnen van Jan F. Kramer.