n Albert Hendrik Romkes ziet zijn doelpoging geblokt worden.
n Albert Hendrik Romkes ziet zijn doelpoging geblokt worden. Foto: Het Urkerland

Zaalvoetballers verliezen aansluiting top vijf

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof hebben vrijdagavond de aansluiting met de top vijf verloren. In sporthal De Schelp was concurrent Excelsior’31 met 1-3 te sterk voor de Urkers.

Een overwinning van Bakkerij de Kof op Excelsior'31 zou de Urkers dichter bij de beoogde vijfde plek in de Eerste Divisie C brengen, maar helaas voor de mannen van coach Herman Spel waren de bezoekers uit Rijssen net iets gelukkiger in het afronden van de kansen.

De gasten kwamen op voorsprong door Rik Voortman, maar nog voor rust was het Kees de Boer die de wedstrijd weer in evenwicht bracht. Na rust kregen beide ploegen de nodige mogelijkheden en was het Excelsior'31 dat via Wouter Averesch weer de leiding nam. Een alles-of-nietspoging van de Urkers (meevoetballende doelman) sorteerde geen effect. In de slotseconde moest zelfs een derde tegendoelpunt worden geïncasseerd.

Door deze nederlaag is Bakkerij de Kof 1 zo goed als zeker kansloos voor een topvijfklassering en moeten de Urkers, die de zevende positie bezetten, nog alle zeilen bijzetten om überhaupt zesde te worden.