n Klaas Hakvoort, terug na een schorsing, tekent twee punten aan voor Seacon/Orca's. Foto: Het Urkerland

Revanche voor Seacon/Orca's Heren

De mannen van Seacon/Orca's hebben vrijdagavond in eigen huis gewonnen van D.E.D. uit Amsterdam. Daarmee namen de Urkers revanche voor de afstraffing die ze in de uitwedstrijd kregen te verwerken.

De nummer drie van de ranglijst was met slechts zes spelers afgereisd naar Urk. Een conditioneel voordeel voor de ploeg van coach Jurie Bakker. Met de teruggekeerde Klaas Hakvoort weer in de basis nam Orca's in het eerste kwart gelijk een voorsprong van 18-11. Een voordelige marge van zeven punten, die tijdens het tweede kwart werd uitgebouwd naar negen: 34-25.
Die voorsprong was prima, maar coach Bakker moest tijdens de pauze toch de nodige puntjes op de 'i' zetten, in de wetenschap dat tegenstander D.E.D. over meer basketbalervaring beschikt dan zijn team. Slim omgaan met de voorsprong was dan ook het devies voor de Urker spelers.

Tijdens het derde kwart bleek dat de Urkers goed naar coach Bakker hadden geluisterd. Zowel aanvallend als verdedigend was de organisatie in orde en liep Seacon/Orca's stukje bij beetje verder weg van de Amsterdammers. Met een 47-32 tussenstand op de borden voor aanvang van het laatste kwart leek er geen vuiltje aan de lucht voor het Urker team.

De ervaren ploeg van D.E.D. dacht echter niet aan opgeven en wist het verschil halverwege terug te brengen tot vijf punten. Een driepunter en een wat stevigere verdediging gaven Orca's op het juiste moment weer iets meer lucht. In de laatste minuten werd goed gebruik gemaakt van de extra ruimte die aanvallend gelaten werd door de Amsterdammers. Dat leverde uiteindelijk een 60-49 eindstand op in het voordeel van Seacon/Orca's.