n Deze fast break voor Schol/Orca's wordt verzilverd door Margot Visscher.
n Deze fast break voor Schol/Orca's wordt verzilverd door Margot Visscher. Foto: Het Urkerland

Orca's Dames verslaan High Five uit Tilburg

Met Erik Raterink op de tribune, de nieuwe coach voor volgend seizoen, hebben de dames van Schol/Orca's zaterdag een overwinning behaald op het bezoekende High Five.

Vroeg in de wedstrijd komen de Urkers op achterstand, vooral omdat de ploeg moeite heeft aanvallend het juiste ritme te vinden en verdedigend te veel afstand houdt. Desondanks weet de ploeg de achterstand na het eerste kwart te beperken tot 13-18.

Het tweede kwart begint Orca's sterk met een driepunter van Marlies Hoorn-Verhoeff, maar daarna loopt High Five uit naar 16-25. Onder leiding van debutante Tessa Visser en Rianne Brouwer weten de Urkers de Tilburgse zoneverdediging aan flarden te spelen en terug te komen in de wedstrijd. Een driepunter in de laatste aanval van Brouwer brengt de teams in weer evenwicht: 29-29.

Na rust keert er een Urker team terug op het veld, dat de tegenstander laat merken dat er niets te halen valt. De Urkers stralen plezier uit en coachen elkaar op een positieve manier. Scores van Lea Romkes en Marlies Hoorn-Verhoeff zorgen voor een gaatje (39-31). High Five geeft zich echter niet zomaar gewonnen en blijft in het spoor van Orca's. Het team van coaches Jenny van Slooten-de Boer en Janita de Boer blijft wel steeds aan de goede kant van de score en loopt zelfs iets verder uit naar 53-43.

Tijdens het laatste kwart laten de Tilburgse dames merken dat het een taaie tegenstander is door het verschil weer terug te brengen naar zes punten. Orca's weet zich op tijd op te richten en een aantal belangrijke scores van onder andere Anne Pasterkamp zorgen uiteindelijk voor een verdiende 68-61 overwinning.