Afbeelding

Politie over Koningsnacht: ‘een drukke dienst’

Algemeen

Verschillende brandjes, bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol, samenscholing rond de bekende ‘relrotonde’ aan de Akkers; de politie kijkt terug op een drukke dienst tijdens de Koningsnacht. Op de Holkenkamp brandde een auto uit en ook op de rotonde aan de Akkers werd regelmatig iets in brand gestoken. 

De brommertjes die flink kabaal maakten omdat de uitlaat eraf was geschroefd werden gedoogd als de berijder een helm droeg en de brommer voorzien was van een kentekenplaatje. Enkele jongeren maakten het te bont door brand te stichten, of onder invloed te rijden en eentje gooide met een bierflesje. Dat leverde diverse bekeuringen op; aanhoudingen werden er verder niet verricht. ,,Af en toe klonk er ook een flinke klap vuurwerk. De rotonde aan de Akkers trok in de vroege ochtend voornamelijk veel kijkers. Al met al was het een drukke dienst, maar we hebben ook veel goede gesprekken kunnen voeren. Het feest bij het sportterrein is druk bezocht, daar zijn geen incidenten gebeurd.’’ 

De brandweer rukte meerdere keren uit om de in totaal tien buitenbrandjes te blussen. Naast afval werden brommers in brand gestoken en de uitgebrande auto op de Holkenkamp is vermoedelijk geraakt door zwaar vuurwerk.