Johan en Janneke in het plaatsje Pinoso, begin april.
Johan en Janneke in het plaatsje Pinoso, begin april.

Johan en Janneke Jelies willen rust en besluiten te emigreren met hun negen kinderen

Algemeen

Leven onder de Spaanse zon. Voor veel mensen een droom. Maar voor het elfkoppige gezin Jelies – bekend uit de televisieserie ‘Een huis vol’ -, is dat vanaf komende zomer de realiteit. Moeder Janneke (40) vertelt over het avontuur dat ze aangaan.

Het is 2018 als de familie Jelies op vakantie is in Spanje. Daar ervaren Johan en Janneke de sfeer van het land en het bevalt de twee enorm. ,,De mentaliteit van de mensen, de siësta in de middag en ’s avonds op pad. Héérlijk!’’ Voor het eerst wordt de wens uitgesproken: ze zouden hier graag, samen met hun kinderen, willen wonen.

Opnieuw beginnen
Het gezin maakt in 2019 hun opwachting in de televisieserie ‘Een huis vol’ en afgelopen najaar waren ze nog in het winterseizoen te zien. Ze zijn populair, maar na acht seizoenen vinden Johan en Janneke het genoeg. ,,We hadden besloten om te stoppen met deelname aan ‘Een huis vol’.’’ Het is juist de populariteit en drukte die voor Johan en Janneke de laatste tijd benauwend werd. ,,We kunnen niet meer normaal over straat en er staan vaak fans voor de deur. Dat hoort er natuurlijk bij. Maar er wordt ook veel van ons verwacht. We willen graag rust en opnieuw beginnen als gezin. Terug naar de basis. Wij zien onze toekomst in Spanje.’’

Lees het hele artikel in Het Urkerland van 1 mei.