n V.l.n.r.: Klaas Barends. Linda en Gerrit Hakvoort-van der Bijl, burgemeester Cees van den Bos, Jaap en Marijke Nentjes-Kramer, Roel en Marjo van den Berg-Bakker.
n V.l.n.r.: Klaas Barends. Linda en Gerrit Hakvoort-van der Bijl, burgemeester Cees van den Bos, Jaap en Marijke Nentjes-Kramer, Roel en Marjo van den Berg-Bakker. Foto: Het Urkerland

Vier plaatsgenoten ontvangen lintje

Burgemeester Cees van den Bos heeft woensdagmorgen aan Roel van den Berg, Klaas Barends, Gerrit Hakvoort en Jaap Nentjes een koninklijke onderscheiding uitgereikt.  Deze traditionele lintjesregen voor Koningsdag vond plaats in Het Irene.


De koninklijke onderscheidingen werden als volgt gemotiveerd:


Roel van den Berg (67) is werkzaam bij Autobedrijf Van Slooten Urk BV. Hij was van 1994 tot 2000 bestuurslid en tweede secretaris van de plaatselijke begrafenisvereniging DEL. Van 1996 tot 2012 was hij penningmeester bij SV Urk. Sinds 2017 is hij bestuurslid bij Stichting Hulp en Steun. Hij zet zijn talenten in bij verenigingen en stichtingen met een groot maatschappelijk draagvlak. Van den Berg werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Klaas Barends (49) is onderwijsondersteuner bij Hogeschool Viaa. Vanaf 1993 is hij hoofdinstructeur bij hapkidovereniging Chongmukwan. Sinds 2014 is hij voorzitter van de opleidingscommissie en internationaal HKD instructeur en voorzitter van het bestuur van Stichting Ons Sporthuis Urk. Daarnaast is hij instructeur bij Chongmukwan. Sinds 2 jaar is hij vrijwilliger en gids bij museum het Oude Raadhuis. Barends werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


Gerrit Hakvoort (50) is werkzaam als kwaliteitsmanager bij Noordzee Internationaal. Vanaf 2003 is hij de drijvende kracht achter de SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen). Ook is hij initiatiefnemer van het Calamiteiten Team Maritiem Urk (CMTU), dat in actie komt als er een vissersschip wordt vermist. De SOAD opereert landelijk en werkt hierbij samen met de politie. Vanaf 2004 is hij daarnaast actief als zondagschoolmeester en vanaf 2011 als ouderling bij de Gereformeerde kerk Urk. Gerrit Hakvoort is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 


Jaap Nentjes (76) was tot zijn pensionering werkzaam als projectleider. Van 2010 tot 2012 was hij chauffeur voor kinderen met een beperking. Gedurende 18 jaar heeft hij bloed gedoneerd bij Bloedbank Sanquin. Vanaf 1980 is hij actief bij SV Urk. Van 1995 tot 2010 was hij koorlid en redactielid koorblad bij Urker mannenkoor Hallelujah. Tussen 2002 en 2017 leider van jeugdgroepen en redactielid kerkblad van Volle Evangelie Gemeente Morgenster. Vanaf 2014 is hij chauffeur bij Tafeltje Dekje en op afroep chauffeur bij Caritas Urk. Nentjes werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.