Maarten Hakvoort wint

tweede Vitessevlucht

De tweede Vitessevlucht is afgelopen zaterdag gewonnen door Maarten Hakvoort. De liefhebber van PV Tot Weerziens was, met zeven duiven bij de eerste tien, de grote winnaar vanaf Weert.


In verband met de weersomstandigheden duurde het lang voordat de duiven in Weert werden gelost. Pas om 12.30 uur viel het startschot voor de vlucht, onder een zwakke noordelijke wind, van 157 kilometer. 


Grote winnaar

Ruim twee uur later, om 14.36 uur arriveerde de eerste duif bij Maarten Hakvoort. Dit bleek niet alleen de snelste van de vereniging te zijn, maar ook het snelste van hele concoursgebied waar 1922 duiven werden ingekorfd. Hakvoort was de grote winnaar van de dag met zeven duiven bij de eerste tien en zeventien van de dertig duiven in de prijzen. 

De enigen die zich tussen al dat geweld wisten te nestelden, waren Herman Leeuwestein, de combinatie Fokke Snoek en Klaas de Vries en jeugdlid Hendrik Brands. 


Pechvogels

De combinatie Hendrik en Jan Pieter Brands waren de pechvogels van de week. Bij hen stopte het constateersysteem net voordat de duiven arriveerden. Gelukkig was buurman Reyer van den Berg bereid om zijn systeem beschikbaar te stellen, waardoor de eerste drie duiven per fiets naar Van den Berg werden gereden om geconstateerd te kunnen worden. Vroeger tijden herleefden voor de combinatie Brands.


De top tien:

1-4 en 8-10; Maarten Hakvoort

5: Herman Leeuwestein

6: Combinatie Snoek-De Vries

7: Hendrik Brands Jr.