Geflatteerde nederlaag vrouwen SV Urk

Met een 6-2 nederlaag van het veld stappen en toch één van je beste wedstrijden van het seizoen gespeeld hebben. Dat overkwam de vrouwen van SV Urk afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Hollandscheveld. ,,Klinkt misschien gek, maar toch is het zo’’, aldus assistent-trainer Tijmen de Boer.

Keeper Hannah van Roekel was niet van de partij en daardoor stond veldspeler Keysha Legito in de eerste helft op doel en Kristy-Anne Keuter in het tweede deel van de wedstrijd. Tabitha Romkes en Mariska Ras uit vrouwen 2 en Willina Hagedoorn Weerstand van JO15-2 waren mee om met voldoende wissels aan de wedstrijd te beginnen.

Verzorgd voetbal

Urk startte met een goed verzorgde opbouw. Na vijf minuten al leverde dat de eerste kans op, maar helaas werd die niet benut. Uit de counter strafte de tegenstander een communicatiefout af. Vrij snel daarna liet de scheidsrechter een overduidelijke uitbal doorgaan waaruit de 2-0 viel. Urk bleef de betere ploeg, met goed verzorgd voetbal. Uit een mooie aanval maakte Tirsa Bolks-Koffeman de 2-1. Urk bleef drukken, maar kwam steeds net tekort. Vlak voor ruste beloonde de scheidsrechter een struikelende speler met een penalty: 3-1.

Druk zetten

In de tweede helft begon Urk weer met goed voetbal en vroeg druk zetten. Net als in de eerste helft had ook nu de invalkeeper weinig te doen. Het werd 4-1 met het eerste normale velddoelpunt van de tegenstander. Urk bleef de aanvallende ploeg, helaas zonder resultaat, totdat Margriet Kramer na een mooie aanval werkelijk schitterend de bal uit een voorzet met een volley keihard binnenschoot. Urk ging de laatste vijf minuten alles of niets spelen en kreeg door de weggegeven ruimte nog twee goals om de oren.

Compliment

,,Toch was het een van de beste wedstrijden dit jaar. De opbouw waar op getraind was deze week kwam er goed uit, maar we misten wat geluk in de afronding. De uitslag is erg geflatteerd. Keysha en Kristy-Anne hebben het goed gedaan, ze konden niets doen aan de tegendoelpunten. Ook Mariska, Tabitha en Willina verdienen een compliment.’’