Bakkerij de Kof sluit seizoen winnend af

ZVV Urk/Bakkerij de Kof speelde vrijdag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen SC Olympic. Voor beide teams stond er niets meer op het spel, behalve dat de Urkers nog een plekje konden stijgen op de ranglijst. Het regende doelpunten in Sportcentrum ‘Valkenhuizen’ in Arnhem, waar na het laatste fluitsignaal een 6-9 eindstand op het scorebord stond.

De Urkers begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Een handsbal van de keeper betekende al snel een 0-1 voorsprong voor De Kof via Jelbert Loosman. Na de 0-2 van Johan Loosman leken de Urkers op rozen te zitten, maar de voorsprong werd heel gemakkelijk uit handen gegeven. Binnen een paar minuten wist de thuisploeg op gelijke hoogte te komen (2-2). De Kof raakte niet in de war, zette een tandje bij en stond bij het rustsignaal, door doelpunten van Jelbert Loosman, Albert Hendrik Romkes en een Arnhems eigen doelpunt, op een 2-5 voorsprong.

In de tweede helft scoorde Riekelt Snoek vlot het zesde Urker doelpunt, maar een slappe fase van het team van coach Herman Spel betekende wederom aansluiting voor Olympic: 4-6. Uiteindelijk werd de wedstrijd in het slot gegooid door doelpunten van Jacob Regnerus, Jan Zijlstra en Albert Hendrik Romkes. Toch wist Olympic in de slotfase nog twee doelpunten te maken, waardoor de eindstand op 6-9 werd bepaald. Door deze overwinning zijn de Urkers op de vijfde plaats van de Eerste Divisie C geëindigd.

Excelsior'31         20        8        4        8        28        66-93

G.S.F.V. Drs Vijfje         20        7        4        9        25        62-57

SC Olympic         20        6        2        12        20        75-105

FC Brasil'77         20        5        3        12        18        42-94

WMC/De Treffer         20        5        1        14        16        63-98

LZV/Kuypers        20        3        0        17        9        54-142

Nacompetitie

Heracles Almelo en PKC'83 gaan via de nacompetitie proberen te promoveren naar de Eredivisie.

ZVV Urk/Bakkerij De Kof 2 speelt nacompetitie voor promotie naar de Topklasse F. Start van deze nacompetitie is vrijdag 12 mei. De tegenstander is nog niet bekend.