n V.l.n.r.: Tiemen Hakvoort, Fokke Bakker, Frank Visscher, Roelof Laan en Jacobus Hakvoort.
n V.l.n.r.: Tiemen Hakvoort, Fokke Bakker, Frank Visscher, Roelof Laan en Jacobus Hakvoort.

Tiemen Hakvoort districtskampioen

Vijf jonge leden van Schietvereniging Het Vizier hebben tijdens het District Kampioenschap in Genemuiden puike prestaties geleverd. Tiemen Hakvoort werd zelfs districtskampioen bij het 'Luchtgeweer staand Junioren-B heren'. 


Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat Tiemen Hakvoort het kampioenschap zou binnenhalen. Tijdens de reguliere serie schoot hij een totaal van 314,9 punten bij elkaar. Met deze score belandde Hakvoort in eerste instantie op de vierde plaats van de competitie. De jonge Urker schutter heeft blijkbaar geen last van spanningen, want in de finale van de klasse 'Luchtgeweer staand Junioren-B heren' liet Tiemen in de eerste tien schoten alle tegenstanders achter zich en pakte hij een voorsprong van ruim twaalf punten.

Later in deze finale kwam Roelof Laan met een paar prachtige scores om de hoek kijken. Hij kwam echter net tekort om Tiemen te verslaan. Laan eindigde met 198,7 punten op de tweede plaats. Hakvoort mag zich met een score van 201,9 punten districtskampioen noemen.


In de Junioren-C-klasse kregen de drie Urker schutters Frank Visscher, Fokke Bakker en Jacobus Hakvoort te maken met twee pittige tegenstanders. Nadine Dijkstra uit Burgum en Armin Spijkerman uit Genemuiden hadden de laatste paar weken goed getraind en namen met scores van 226,8 en 223,0 punten bezit van de eerste twee plaatsen. Frank Visscher eindigde met een score van 188,8 punten op een verdienstelijke derde plaats, gevolgd door Fokke Bakker (151,5 punten) en Jacobus Hakvoort (137,2 punten).

Schietvereniging Het Vizier is in het afgelopen seizoen op een uitstekende manier vertegenwoordigd door genoemde jeugdschutters. De trainers gaan de komende periode om de tafel, om ook de andere aanstormende talenten van de vereniging aan het wedstrijdteam toe te voegen. ,,We hopen in het nieuwe seizoen met minimaal drie extra schutters naar de wedstrijden in Nederland te gaan."

Voor de jonge schutters is het nu wachten op een persoonlijke uitnodiging voor het Nederlands Kampioenschap, dat op 1 juli zal worden gehouden.

Inmiddels heeft Schietvereniging Het Vizier bijna veertig jeugdleden die iedere week komen trainen. Daarmee is de vereniging vrijwel de grootste van Nederland.