n Met alle Urker Schloss Dankerngangers boven de 15 jaar konden er wel acht teams gemaakt worden voor de volleybalwedstrijd.
n Met alle Urker Schloss Dankerngangers boven de 15 jaar konden er wel acht teams gemaakt worden voor de volleybalwedstrijd. Foto:

'Elk jaar meer Urkers naar Schloss Dankern'

Als een Urker een leuk uitje of vakantie gehad heeft, is dat meteen een dikke aanrader voor de rest van de plaatsgenoten. Zodoende is ook vakantiepark Schloss Dankern een Urker trekpleister geworden en daar speelde Jacob Wakker deze meivakantie op in. 

,,Op WhatsApp stuurde ik een bericht rond aan alle Schloss Dankerngangers, om samen een volleybaltoernooi te organiseren'', vertelt Jacob Wakker. En die kwam er: donderdag stonden zo'n zestig plaatsgenoten op het beachvolleybalveld in het Duitse Haren. ,,Het was echt heel gezellig. We speelden in acht teams: de Loosmannetjes tegen de Kramertjes en de Hoekstraatjes tegen de Wakkertjes. Uiteindelijk heeft het Urkerdagteam gewonnen. Deze activiteit met alle leeftijden, kerken, families door elkaar; het was echt super.'' Schloss Dankern is vooral in de meivakantie populair. ,,Voor ons als familie Wakker is dit het derde jaar op rij dat we hierheen gaan, in acht verschillende huisjes. En dat is één groot feest met alle kinderen en kleinkinderen. Volgens mij komen er elk jaar meer Urkers hier naartoe!''