n De Urker sloeproeiers poseren trots voor de Moby Dick.
n De Urker sloeproeiers poseren trots voor de Moby Dick.

Eerste krachtmeting Moby Dick levert derde plaats op


De eerste krachtmeting in het nieuwe seizoen voor de sloeproeiers van de Moby Dick met de top van Nederland heeft de Urkers een prachtige derde plaats opgeleverd.

Het nieuwe roeiseizoen is al een aantal weken geleden van start gegaan, maar voor de Urker mannen stond zaterdag de eerste wedstrijd op het programma in Lemmer. 

Uitstraling

De Moby Dick heeft tijdens de afgelopen winterperiode een prachtige oranje uitstraling gekregen, terwijl de roeiers van nieuwe trainingspakken werden voorzien. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de sponsoren Hartman Installatie, Hartman Marine Group B.V. en Zus & Zo kado.

De wedstrijd in Lemmer was over een afstand van 22,5 kilometer en wordt ook wel de 'generale' voor de Harlingen-Terschellingrace genoemd. Die race vindt over twee weken plaats.

Spektakel

In een sterk deelnemersveld van 92 sloepen gingen de mannen van de Moby Dick in Lemmer als laatste van start, samen met hun grote concurrent op snelheid, de Azorian High uit Katwijk. Tot aan de keerboei lag de Urker sloep voor de Katwijkers, maar die wisten te profiteren van het niet optimaal uitkomen van de Moby Dick, zodat de Urkers in de achtervolging moesten. Dat leverde in de smalle vaarwaters veel spektakel op door de soms heel gewaagde inhaalacties van beide sloepen.

Snel

Na een ware slijtageslag kwamen de mannen van de Moby Dick in een prachtige tijd van 2:07:16 over de finish, vlak achter de mannen van de Azorian High. Sinds 2012 waren de Urker sloeproeiers niet meer zo snel geweest tijdens de wedstrijd in Lemmer.

De ontlading bij het team van de Moby Dick was groot toen bij de prijsuitreiking bleek dat er een prachtige derde plaats was behaald in het Heren 2-klassement en dat de tweede snelste tijd was geroeid.