Training gericht op

echtparen; doorbreek 

de cirkel van ruzies


Kibbelen, bekvechten of juist zwijgen. Ruzies tussen echtparen komen vaak voor en zijn soms onschuldig en gauw weer bijgelegd. ,,Maar'', zeggen maatschappelijk werkers Krista Jansen en Klaasje Nentjes van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, ,,als je merkt dat de communicatie met je partner regelmatig tot een ruzie leidt, dan is het tijd om in actie te komen! Doe je niets, dan zal de situatie niet vanzelf verbeteren.'' ZONL biedt met het oog daarop (gratis) een nieuwe training aan.


De training ‘Opnieuw Verbinden' is gebaseerd op Emotie Focus Therapie en de Hechtingstheorie en bestaat uit acht sessies in de avonduren in een veilige setting. ,,Het doel is om jou en je partner te leren hoe jullie elkaar opnieuw kunnen vinden.'', aldus maatschappelijk werker Krista Jansen. ,,De eerste levensjaren van ieder mens worden gevormd door hechtingsmechanismen. Deze kunnen in de latere partnerrelatie nog steeds een rol spelen. Als je partner op een van deze 'blauwe plekken' stapt, treedt er vaak een negatieve interactiecirkel in werking die zich steeds lijkt te herhalen en de relatie niet ten goede komt.'' Met de training wil ZONL partners de kans bieden om deze cirkel te doorbreken. ,We brengen de negatieve interactiepatronen in kaart en je leert op een volwassen manier verantwoording nemen voor jouw eigen aandeel. Je leert om elkaar niet langer te zien als tegenstanders, maar als opnieuw verbonden teampspeler.'' 


De cursus vindt plaats in Het Dok aan de Vlechttuinen en start op maandag 5 juni. Vooraf vindt een intake plaats. Aanmelden k.nentjes@zorggroep-onl.nl.