Leden Rehoboth stemmen in met dubbel beroep


Met een ruime meerderheid hebben de leden van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Rehoboth vrijdagavond besloten om twee beroepen uit te brengen.

Het voorstel van de kerkenraad was om zowel kandidaat F.J. Bakker uit Kampen als ds. H.T. Wendt uit Waardhuizen te beroepen, beiden voor 80 procent. ,,De kerkenraad wil met deze beide predikanten aandacht geven aan het pastoraat en de grote groep jongeren in de gemeente. Als het aantal leden toeneemt is het mogelijk de deeltijdfactor te verhogen. Binnen enkele weken verwacht de kerkenraad een reactie op het beroepingswerk", zegt kerkenraadsvoorzitter Louwe Kater.


KNRM evacueert
gewonde van
windmolenpark

De KNRM heeft zaterdagochtend een gewonde medewerker opgepikt van het windpark in aanbouw tussen Ketelbrug en Lelystad. Tijdens werkzaamheden aan boord van een werkponton was een medewerker ten val gekomen. Hij werd door de KNRM opgepikt en stabiel overgedragen aan de ambulance, waarmee hij naar het ziekenhuis werd vervoerd.


Ruit vernield

De koster van de Petrakerk heeft donderdagochtend geconstateerd dat aan de achterzijde van het gebouw een ruit was vernield. Vlakbij de vernielde ruit lag een bal in de goot: mogelijk een stille getuige van de vernieling. Dezelfde dag, op Hemelvaartsdag, kon de ruit nog vervangen worden door de glaszetter. Het komt de laatste tijd vaker voor dat er vernielingen gepleegd worden bij de kerk in Wijk 8.


VoorjaarsbazArk

De uitslag van de loterij van de VoorjaarsbazArk 2023 is bekend. De winnende lotnummers zijn als volgt: Keukentje 037029; Urkerpop 037033; Little Nina 1e prijs 026120 pop; 2e prijs 028035 kleine pop; 3e prijs 031917 bon; Urkerpak op maat gemaakt 026401; Urker jurkje maat 110 028405; elektrische fiets/brommer 025939; kinderfiets 026051.


Verkeershinder A6

Rijkswaterstaat voert tussen dinsdag en vrijdag werkzaamheden uit aan de A6 Lemmer richting Emmeloord. De snelweg vanaf Lemmer is dan richting Emmeloord tussen Bant en Emmeloord afgesloten. Ook zijn enkele op- en afritten dicht.