Robbie Vahl opnieuw winnaar midfondvlucht vanuit Etroeungt


De duiven van de liefhebbers van PV Flevoland moesten zaterdag voor de tweede achtereenvolgende keer vanuit het Franse Etroeungt de weg naar Urk weten te vinden. Een afstand van ruim 300 kilometer, die het snelst werd afgelegd door de duif van Robbie Vahl.

Bijna 400 duiven van 17 liefhebbers deden namens PV Flevoland mee aan de tweede midfondvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Etroeungt werd afgewerkt met een noordenwind en zonnig weer. De duivenliefhebbers konden afgelopen zaterdag hun hart ophalen vanwege de meest ideale omstandigheden voor een eerlijke vlucht. 

In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste drie plaatsen naar plaatsgenoot Klaas Hoekstra. Een prestatie die tevens goed was voor de afdelingsoverwinning.

Bij PV Flevoland was voor de derde keer dit jaar de overwinning in de vereniging voor Robbie Vahl. De liefhebber wist ook de eerste midfondvlucht al op zijn naam te schrijven. Naast de eerste was ook de derde plaats voor Vahl. Een geweldige prestatie. 

De eerste tien:

1 en 3; Robbie Vahl

2; Gebroeders Van Zuiden

4 en 5; Dubbele Hakvoort

6 en 9; Johannes Schinkel

7; Klaas van de Berg

8; Bart Vos

10; Wouter Kroon

In de eerste divisie waren de eerste en tweede plaats voor Dubbele Hakvoort, gevolgd door Klaas van de Berg op plek drie. Bij de jeugd pakte Wouter Kroon de eerste plaats met Leontien Boonestroo als tweede. De beste hokprestatie was voor Dubbele Hakvoort.

Aanstaande zaterdag staan er twee vluchten op het programma. De eerste dagfondvlucht van het seizoen vanuit Sourdun over een afstand van 485 kilometer en de vierde vitessevlucht vanuit Weert over een afstand van 158 kilometer.