Lot Twenty Six hangt aan een zijden draadje


De darters van Twenty Six zijn er zaterdag niet in geslaagd te winnen van koploper Goudenregenbar. Door de 3-7 nederlaag staan de Urkers nu op een degradatieplaats in de Hoofdklasse.

 

Het was zaterdag de een-na-laatste wedstrijd dit seizoen voor het team van captain Dirk Schenk. Nog steeds is het niet zeker of de Urker darters volgend jaar weer in de Hoofdklasse uit zullen uitkomen. Het is razend spannend in de onderste regionen van de Hoofdklasse en de ontknoping zal pas in de laatste wedstrijdronde zijn. Twenty Six moet dan naar Den Haag om de laatste kans te grijpen tegen het team van DKE RW Repair.

Zaterdag was koploper Goudenregenbar een maatje te groot voor het Urker team. In de Round Robin-ronde lagen er kansen, maar deze werden niet gegrepen. Johann Brouwer was daarna de enige Urker die zijn singlepartij wist te winnen. Pas bij een 1-6 voorsprong voor de bezoekers wisten de Urker darters nog iets terug te doen. Het werd uiteindelijke een afgetekende 3-7 nederlaag voor Twenty Six, dat nu op een van de drie degradatieplaatsen staat.
Over twee weken, op zaterdag 3 juni, gaat de ploeg proberen om het avontuur van drie seizoenen Hoofdklasse te verlengen. Winst tegen DKE RW Repair is dan het enige dat telt.