Nieuw deel 'Urkers zoals ik ze gekend heb'

De Vereniging Vrienden van Urk presenteert in de aanloop naar Urkerdag een nieuwe uitgave in de serie 'Urkers zoals ik ze gekend heb'. In deze uitgave staan vrijwel uitsluitend Urkers die dagelijks gekleed gingen in de Urkerdracht. De geplaatste foto’s komen bijna allemaal uit de fotocollectie van Jan Hakvoort (Jan de Bakker) die enkele jaren terug aan het Urker museum is geschonken.


In 1983 verscheen de eerste uitgave van 'Urkers zoals ik ze gekend heb', een boekje vol foto’s van Urkers. Geen figuren uit een grijs verleden, maar bewust werd er gekozen voor foto’s van Urkers die de meesten nog goed gekend hadden. Het jaar daarop verscheen een boekje met de titel ‘Volluk’, gevuld met foto’s van bekende Urker winkeliers. De boekjes bleken succesvol en al gauw verschenen meerdere uitgaven tot aan deel 5 in 2007. Nu dus deel 6, een speciale uitgave vanwege veertig jaar Urkerdag.


Verkoop

Het boekje heeft een beperkte oplage en is vanaf Urkerdag (komende zaterdag) te koop bij de stand van de Vrienden van Urk, nabij het museum. De verkoopprijs is zo laag mogelijk gehouden en bedraagt 5 euro. Na Urkerdag is het boekje te koop in de winkel van het museum.