Motie ingetrokken, excuses gemaakt


Raadslid Jan Koffeman (Hart voor Urk) heeft zijn motie over de zondagsluiting van de speelveldjes in het Wilhelminapark ingetrokken.

In de vorige raadsvergadering werd de motie in stemming gebracht en staakten de stemmen. De kwestie zou daarom in de gemeenteraadsvergadering van eind mei opnieuw aan de orde komen. Jan Koffeman gaf echter meteen een verklaring: ,,Iedereen weet dat de zondagsrust ons erg dierbaar is. In het moment zijn er scherpe woorden naar u burgemeester en andere personen gemaakt, waarvoor onze oprechte excuses. De ophef en de zaken eromheen zijn nooit onze bedoeling geweest en we betreuren die zeer. We willen, met respect voor elkaar en voor iedereen op ons dorp, daarom de motie in deze vorm en op dit moment intrekken.” Koffeman zei verder niet op de zaak in te willen gaan. Burgemeester Cees van den Bos en raadslid Dittie Hoekstra (Krachtig Urk) spraken hun waardering uit voor de woorden van Jan Koffeman.


Vechtpartij met
gewonde op terras

Hulpdiensten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag afgekomen op een vechtpartij in een horecagelegenheid in Wijk 2. Daarbij viel een gewonde, die naar het ziekenhuis werd gebracht. Volgens de eerste melding was er kort na middernacht sprake van een steekpartij. Ter plekke bleek volgens een woordvoerder van de politie dat er geen sprake was van steken, maar van vechten. Twee jongens kregen ruzie met elkaar, waarna een 19-jarige de ander op het terras te lijf ging. Hij sloeg glas kapot tegen de zijkant van het hoofd van het slachtoffer. De verwondingen waren dermate ernstig dat het slachtoffer per ambulance overgebracht moest worden naar het ziekenhuis. Daar waren hechtingen nodig om de wond aan het linkeroor en de hoofdhuid daarboven te verzorgen. 


Dienst in Sionkerk

De Sionkerk houdt zaterdagmiddag een aangepaste dienst namens Helpende Handen. Ds. A.J. de Waard gaat voor en de aanvang is 14.30 uur. Alle mensen met een beperking, gezinnen met jonge kinderen, maar verder ieder die belangstelling heeft, is van harte welkom.

Verloren

z Urker doekien met gouden kottertje, omg. Hofstee, Dijk, Haven. Tel. 06-30668393.

z Blauwe jongensjas, ± mt. 164, Wijk 1 of 3. Tel. 06-57018371.

z Omg. markt, gouden ringetje met bloedsteen. Tel. 06-29437892.