Afbeelding

Marathondebuut van Freek Koffeman

Freek Koffeman heeft zaterdag zijn marathondebuut gemaakt. Hij bleef in Stockholm (Zweden) slechts een halve minuut verwijderd van het Urker record, dat op naam staat van Peter Gnodde. 


Als snelste Urker hardloper van dit moment, die op Urk alles al heeft gewonnen wat er te winnen valt, zocht Freek Koffeman naar een nieuwe uitdaging. Dat werd uiteindelijk de marathon van Stockholm.


Niet ideaal

De omstandigheden waren zaterdag niet ideaal voor het lopen van een marathon. Het was warm, met veel zon en weinig wind. Koffeman ging goed van start en hield vast aan het vooraf opgestelde plan en doel. Halverwege de 42,195 kilometer lag hij nog prima op schema voor een eindtijd rond de 2 uur en 46 minuten.


Toegeven

Tijdens het tweede gedeelte zorgden de weersomstandigheden en de vele hoogteverschillen ervoor dat Koffeman langzaam maar zeker tijd moest toegeven op het vooraf gestelde schema. Uiteindelijk voltooide hij zijn debuut op de marathon met een prachtige eindtijd van 2:48:40, waarmee Koffeman slechts een halve minuut verwijderd bleef van het Urker record.