Robbie Vahl dit jaar onverslaanbaar


Voor de derde midfondvlucht van dit seizoen werden door de liefhebbers van PV Flevoland ruim vierhonderd duiven ingemand. Losplaats was het Belgische stadje Arlon.

De wedstrijd ging over een afstand van ruim 330 kilometer en werd afgewerkt met mooi zonnig weer en een noordenwind. Omstandigheden die zorgen voor de meest eerlijke vluchten. In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats naar Arie van Urk, die hiermee tevens de afdelingsoverwinning in de wacht sleepte. Bij PV Flevoland was de de winst opnieuw voor Robbie Vahl en zijn vrouw Jolanda. Hiermee hebben ze tot nu toe een honderd procent score met eerste plaatsen op de midfondvluchten. Ze behaalden al de vierde overwinning dit jaar en lijken dus onverslaanbaar.

De top tien:

1, 3, 4, 5 en 9; Robbie Vahl

2; Wouter Kroon

6; Johannes Schinkel

7; Dubbele Hakvoort

8; Erik Korteweg

10; Combinatie Schinkel-Korf

In de eerste divisie was de eerste plaats weggelegd voor Wouter Kroon, gevolgd door Dubbele Hakvoort en op plaats drie Erik Korteweg. Bij de jeugd was de eerste plaats voor Wouter Kroon en eindigde Leontien Boonestroo als tweede. Bart Vos behaalde met 100 procent de beste hokprestatie. Een tweede plaats was er voor Johannes Schinkel met 89,47 procent en Dubbele Hakvoort met 86,67 procent eindigde als derde.

Aanstaande zaterdag staan er twee vluchten op het programma. De tweede dagfondvlucht vanuit Sens, over een afstand van 526 kilometer, en de vijfde vitessevlucht van ruim 180 kilometer vanuit het Belgische Heusden-Zolder.