n Bart Maljaars (r) in actie tijdens het onderdeel Sandbag Lunges bij het WK Hyrox in Manchester.
n Bart Maljaars (r) in actie tijdens het onderdeel Sandbag Lunges bij het WK Hyrox in Manchester. Foto:

Bart Maljaars in actie op WK Hyrox in Manchester

Meer dan 5.000 atleten en toeschouwers waren zaterdag 27 mei aanwezig bij het WK Hyrox in Manchester. Onder de deelnemers was ook Urker Bart Maljaars. 


Het Manchester Central Convention Centre was de plek waar het WK Hyrox werd gehouden. Hyrox is een indoor fitnesscompetitie die natuurlijke oefeningen (workouts) combineert met hardlopen. De race bestaat uit een kilometer hardlopen gevolgd door een workout. Dit patroon herhaalt zich acht keer. De workouts bestaan uit de volgende loodzware onderdelen: 1000 meter SkiErg, 2x25 meter Sled Push, 2x25 Sled Pull, 80 meter Burpee Broad Jump, 1000 meter Row, 200 meter Farmers Carry, 100 meter Sandbag Lunges en Wall Ball.

Het werd voor Bart Maljaars niet de race waar hij op hoopte. Hij kwam uit op een tijd van 1:10:48, maar daar kwamen helaas voor hem twee minuten penalty bij door twee gemaakte fouten. Ondanks die teleurstelling kijkt hij terug op een prachtig evenement, waar hij veel mooie ervaringen heeft opgedaan voor het nieuwe seizoen. 


Persoonlijk record

De komende drie maanden zijn er geen wedstrijden voor Maljaars, waardoor hij zich volop kan richten op het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin hij hoopt zijn persoonlijk record van 1:11:11 scherper te stellen. Het uiteindelijke doel van de Urker atleet is om op termijn een tijd te realiseren die ligt rond het uur. Een tijd waarmee hij in de buurt komt van de echte wereldtoppers.