n Excelsior'31 verloor een paar weken geleden nog met 2-1 van Urk.
n Excelsior'31 verloor een paar weken geleden nog met 2-1 van Urk.

Excelsior'31 en VVOG gedegradeerd

Het doek is gevallen voor Excelsior'31 en VVOG. De twee herkansers van de Derde Divisie komen volgend seizoen uit in de Vierde Divisie.


Excelsior'31 verloor dinsdag met 2-0 van Genemuiden en stond zaterdag voor de zware taak om dat verschil goed te maken. De ploeg uit Rijssen kwam vlot op voorsprong, maar zag geen kans die verder uit te bouwen. In de tweede helft sloeg Genemuiden toe met de gelijkmaker. De slag kwam Excelsior'31 niet meer te boven, zodat de ploeg na vier seizoen weer een stapje terug moet doen. VVOG moet na zeven seizoenen afscheid nemen van de Derde Divisie. Na de 1-0 nederlaag midweeks tegen Smitshoek was de ploeg van trainer Jan Vlap niet bij machte die achterstand op het eigen sportpark 'De Strokel' goed te maken. De Harderwijkers verloren met 2-4 van de ploeg uit Barendrecht.


GVVV uit Veenendaal is nog steeds in de race voor een plekje in de Tweede Divisie. Groene Ster uit Heerlerheide was kansloos tegen de ploeg van trainer Gery Vink. Woensdag wisten de Veenendalers de uitwedstrijd al met 0-2 te winnen en afgelopen zaterdag werd de plaatsing voor de volgende ronde met een duidelijke 4-0 overwinning veiliggesteld. In de tweede ronde komt GVVV uit tegen Hercules uit Utrecht. Die ploeg wist het IJsselmeervogels van trainer Gert Jan Karsten uit te schakelen door overwinningen van 6-0 en 5-0.