De inbreker op weg naar de juwelier.
De inbreker op weg naar de juwelier.

Waar is juwelendief gebleven?

Algemeen

De zoektocht naar de man die in de vroege uren van oudejaarsdag inbrak bij Juwelier Romkes, is nog steeds in volle gang. 

De familie Romkes werd in alle vroegte gebeld door de alarmcentrale met de mededeling dat er een inbraak gaande was. Toen de politie vanuit Emmeloord razendsnel ter plekke kwam, was de inbreker al weg.

Gereedschap achtergelaten

Op camerabeelden was te zien dat de man zijn fiets vooraf achter de Boni had geparkeerd. De opvallende gele krik, moker en koevoet die hij gebruikte om binnen te komen, bleven na de inbraak in de winkel achter. De met sieraden gevulde tas ging mee terug naar de geparkeerde fiets.
De eigenaar: ,,Op beelden is te zien dat hij Wijk 7 in fietste en de eerste weg rechtsaf sloeg richting Elimkerk. Of hij daarna linksaf de steeg in ging, de straat voor de Elim in of rechtdoor richting de Damlaan, dat weten we niet. We zijn dus nog hard op zoek naar camerabeelden. Het gaat om de periode tussen 4.10 en 4.25 uur op 31 december. Ook melden als hij ergens niet gezien is, kan voor ons waardevol zijn.”

De inbreker wist volgens de ondernemers precies wat hij deed. ,,Hij is nog geen minuut binnen geweest en wist in het pikkedonker precies een vitrine te vinden waarin waardevolle spullen lagen. En alleen die is kapot geslagen en leeggeroofd. Hij moet in de periode voor de inbraak dus bij ons binnen zijn geweest.”

Het gebruikte type krik, het serienummer was verwijderd.