De keepers werken onder leiding van trainer Peter de Boer een aparte training af, terwijl op de achtergrond de veldspelers bezig zijn met de warming-up.
De keepers werken onder leiding van trainer Peter de Boer een aparte training af, terwijl op de achtergrond de veldspelers bezig zijn met de warming-up. Foto: Het Urkerland

Voorbereiding tweede seizoenshelft van start

Sport

Na een korte winterstop van drie weken is de eerste selectie van SV Urk maandag gestart met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft in de Derde Divisie.

Onder leiding van hoofdtrainer Gert Jan Karsten werkte de selectie, aangevuld met spelers van O23, de eerste trainingen van 2023 af. Donderdagmiddag vertrok de groep naar Vierhouten, waar vrijdag op het veld van de plaatselijke voetbalvereniging twee trainingen werden afgewerkt.

Oefenwedstrijden

Vandaag (zaterdag) staan er twee oefenwedstrijden op het programma. Om 12.00 uur is zondageersteklasser WSV Apeldoorn de tegenstander van Urk. Het eerste elftal van de Wormense Sport Vereniging neemt in de eerste klasse D de vijfde plaats in op de ranglijst. Oud-trainer van Urk, Richard Karrenbelt, maakte zijn debuut als trainer in 2001 bij de ploeg uit Apeldoorn.

Opponent in de tweede oefenwedstrijd is tweededivisionist IJsselmeervogels, waar Gert Jan Karsten volgend seizoen aan het roer zal staan. De ploeg uit Spakenburg is bezig aan een teleurstellend seizoen. De ‘rooien’ staan op de zestiende plaats in de Tweede Divisie en zullen onder leiding van het trainersduo Rob Hilbers en Michael Weggemans in de resterende wedstrijden alle zeilen bij moeten zetten om ook volgend seizoen op het hoogste amateurniveau te mogen uitkomen.

Bekerkraker

Urk is niet alleen in voorbereiding op de tweede seizoenshelft in de Derde Divisie, maar natuurlijk ook op de bekerkraker in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker van komende week donderdag 12 januari tegen Katwijk, de regerend kampioen van de Tweede Divisie. Door de KNVB is Robin Hensgens aangesteld als scheidsrechter bij dit bekerduel. De inwoner van Landgraaf maakte op 16 oktober 2022 zijn debuut als scheidsrechter in de eredivisie bij de wedstrijd Sparta-NEC.

Wedstrijdinfo:

Urk-WSV Apeldoorn

Scheidsrechter: J. Boringa

Aanvang: 12.00 uur

Urk-IJsselmeervogels

Scheidsrechter: E. ter Brake

Aanvang: 14.30 uur