Afbeelding

Seacon/Orca’s staat voor frisse start

Sport

De eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar voor Seacon/Orca’s zal vanavond gespeeld worden. Na een tussenstop van een aantal weken gaat de tweede seizoenshelft van start.

De selectie van coach Jurie Bakker is er zo goed als klaar voor. De afgelopen weken is er intensief getraind en zag hij zijn selectie fitter worden. De zieken- en blessureboeg is zo goed als leeg. Kevin de Boer is, na een lange weg van blessures en terugval, weer op de weg terug. Veel spelen zal hij waarschijnlijk nog niet, maar hij is weer van de partij. Toch zal er vrijdag wel een beroep op hem gedaan moeten worden door een tweetal afwezigen.

Top vijf

De laatste weken van 2022 waren niet bepaald succesvol te noemen voor de Urkers. Vijf wedstrijden op rij werden verloren en langzaam zakten de mannen naar een anonieme achtste plaats op de ranglijst. De doelstelling is echter nog steeds het behalen van minimaal een top 5-positie. Een doelstelling die zeker nog realistisch is, omdat een aantal wedstrijden met klein verschil of door een gebrek aan manschappen verloren ging.

Gelijkwaardig

De vorige ontmoeting met Almere Pioneers was de allereerste wedstrijd in deze competitie. Door een paar zwakke periodes in het laatste kwart gaf Orca’s daar de wedstrijd uit handen en verloor het onnodig met vijf punten verschil: 51-46. Almere kende daarna een sterke periode en klom op zeker moment zelfs tot de tweede plek. Na twee verrassende nederlagen tegen laagvliegers bezetten ze de zesde plaats. Al met al een gelijkwaardige tegenstander en een mooi startpunt voor het nieuwe jaar.

Tijdens de winterstop heeft Jurie Bakker aangegeven dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen als coach van de heren van Orca’s. Voorlopig wil hij niet verder ingaan op zijn besluit. ,,Voor nu gaan we eerst dit seizoen samen goed afsluiten. Ik hoop dat we er tijdens de tweede seizoenshelft wat moois van kunnen maken. Dat kunnen we echter niet alleen, daarom hoop ik dat er bij de resterende thuiswedstrijden veel publiek aanwezig zal zijn om ons aan te moedigen!”

De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Vlechttuinen en begint om 20.00 uur.