Afbeelding

Griepgolf zorgt voor drukte bij huisartsen

Algemeen

Snotteren, hoesten en koorts. Al een paar weken gaat het griepvirus flink rond over Urk en de huisartsen signaleren vooral in de afgelopen week een grote stijging van het aantal zieken.

Dokter Wilco Bloed van huisartsenpraktijk De Noord ziet zeker een stijging van het aantal patiënten met de griep in zijn spreekkamer. ,,De helft van alle contacten heeft griepsymptomen. De feestdagen zijn er waarschijnlijk veroorzaker van dat het virus zich gemakkelijk kon verspreiden, waardoor er nu veel mensen ziek zijn.” De toename zorgt tot nog toe niet voor grote problemen wat betreft de druk op de zorg. ,,Deze griepgolf kent een heftige start, maar we kunnen de drukte nog goed aan. Ook hebben we in de praktijk geen patiënt gezien van wie de klachten dermate ernstig waren dat ze opgenomen moeten worden in het ziekenhuis.”

Maak gezonde keuzes

Hoe lang de griepgolf zal aanhouden, is volgens huisarts Bloed lastig te zeggen. ,,We hebben jaren gehad dat het virus maandenlang voor veel zieken zorgde, maar of dat nu ook weer het geval is, blijft koffiedik kijken.” 

Voor wie getroffen is door het griepvirus, heeft de huisarts een paar tips: ,,Neem rust en zorg dat je goed blijft eten en drinken. Maak daarbij gezonde keuzes zoals melk, yoghurt met honing of fruit. Let erop dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt.”