n Bloemen voor Janny nadat de erepenning bij Jan de Boer van Zingen in de Zomer door burgemeester Cees van den Bos was opgespeld.
n Bloemen voor Janny nadat de erepenning bij Jan de Boer van Zingen in de Zomer door burgemeester Cees van den Bos was opgespeld. Foto: Het Urkerland

Erepenning naar
Zingen in de Zomer

De verrassing was zichtbaar groot toen Jan de Boer naar voren mocht stappen om namens Zingen in de Zomer de gemeentelijke erepenning in ontvangst te nemen. Het feestelijke moment vond maandagavond plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis. Jan de Boer wees in zijn dankwoord vooral naar Boven en wenste iedereen de ontvangst van de Erepenning met een hoofdletter toe.


Burgemeester Cees van den Bos: ,,Zingen in de Zomer zet Urk letterlijk in het zonnetje.'' De burgemeester noemde de speciale avond van Zingen in de Zomer in het openluchttheater van Eiland in de Verte op de haven, als persoonlijk hoogtepunt. ,,Zingen in de Zomer is Jan natuurlijk met de paplepel ingegoten en daarmee is dit ook een postuum eerbetoon aan Evert en Klaas de Boer.'' De waardering die Jan de Boer als persoon ontving als gezicht van de organisatie, schreef hij meteen toe aan de inzet van de vele vrijwilligers. Het zangevenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar Urk, en hoewel het zich in vakantietijd afspeelt waardoor het nogal wat organisatiewerk vergt, lukt het dankzij de inzet van de vele vrijwilligers iedere keer weer een evenement van formaat neer te zetten. 

De gemeentelijke erepenning is een zilveren medaille van verdienste en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich 'buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap'. Nieuw dit jaar was dat de selectie is voorbereid door de commissie 'Erepenning', die werd gevormd door Dirk Taanman, Jacqueline Visscher, Dick Hellinga en Evert Jansen. De namen van personen en organisaties werden voorgedragen vanuit de samenleving, waarna de commissie met het college ermee aan de slag is gegaan.