n Kinderen uit een moeilijk milieu zoeken een onbezorgde vakantie.
n Kinderen uit een moeilijk milieu zoeken een onbezorgde vakantie. Foto: WILMA

Pax kinderhulp zoekt gastgezinnen

Voor de periode 22 juli tot en met 5 augustus 2023 is Pax kinderhulp NOP-Urk op zoek naar vakantiegezinnen die het leuk vinden om huis en hart open te zetten voor Poolse kinderen die, om verschillende redenen, deze vakantie nodig hebben.


Het gaat veelal om kinderen die opgroeien in de achterstandswijken van Katowice of die in andere moeilijke omstandigheden opgroeien. Zij hebben veelal te maken met onprettige leefomstandigheden zoals alcoholmisbruik, gezinsverlating, werkeloosheid of ziekte binnen het gezin.

Voor deze kinderen organiseert Pax kinderhulp NOP-Urk twee weken vakantie. ,,Het is de bedoeling om 20 kinderen uit te kunnen nodigen die per tweetal in een vakantiegezin verblijven. Hier kunnen ze kennismaken met het gewone gezinsleven, even al hun zorgen loslaten en gewoon kind zijn'', vertelt een woordvoeder van Pax kinderhulp. Tijdens deze twee weken is er ook een programma voor de kinderen dat georganiseerd wordt door de werkgroep van Pax kinderhulp NOP-Urk. ,,De vakantie is voor de kinderen van onschatbare waarde, een onvergetelijke mooie tijd. De glimlach op de gezichten is veelzeggend. Door de aandacht en warmte van het gastgezin krijgt het kind weer hoop en vertrouwen. Het gaat aangesterkt naar huis en een ander verwachtingsbeeld van de toekomst gaat met het kind mee. Uit evaluatie met de vakantiegezinnen blijkt dat het ook voor de gezinnen zelf een bijzondere tijd is, een avontuur en een verrijking. Het delen van de warmte van je gezin met kinderen die het nodig hebben is fijn.''

Mensen die geïnteresseerd zijn om vakantiegezin te worden, kunnen zich vrijblijvend opgeven voor de informatieavond op 22 februari. Aanmelden daarvoor kan via paxkinderhulpnopurk@gmail.com.