Afbeelding
Foto: Het Urkerland

Schol/Orca’s ontvangt koploper

Sport

Koploper EBBC uit Den Bosch is vanavond de tegenstander van Schol/Orca’s in sporthal De Vlechttuinen. De Urkers hopen dat er veel publiek aanwezig zal zijn om de ploeg te ondersteunen.

De ploeg uit Noord-Brabant komt als de koploper van de Eerste Divisie naar Urk. Elf van de twaalf gespeelde wedstrijden werden in winst omgezet. Alleen Apollo Amsterdam bleek op 1 oktober 2022 te sterk met 68-51. De Amsterdamse ploeg staat tweede op de ranglijst en verloor tot nu toe ook maar één wedstrijd. Een week na de overwinning op EBBC werd op Urk met 79-70 verloren van Schol/Orca’s. Een teken dat de verschillen in de top van de ranglijst ontzettend klein zijn.

Krappe selectie

De ploeg van coaches Jenny van Slooten-de Boer en Janita de Boer heeft op dit moment te maken met een zwangerschapsgolf. Na Diddie Kramer, zijn nu ook Alice Scheffer en Marianne Bakker in verwachting, waardoor het team wat krap in de personele bezetting zit. Coach Janita de Boer laat desgevraagd weten dat Marianne Bakker voorlopig nog mee zal spelen en dat Dianne en Anne Pasterkamp en Ri-janne van den Berg bereid zijn gevonden het team aan te vullen als dat gevraagd wordt. 

Publiek

EBBC heeft een ploeg met heel veel eredivisie-ervaring, lengte en reboundkracht. ,,We zullen van goeden huize moeten komen om deze tegenstander te verslaan”, aldus coach Janita de Boer. ,,Het publiek zal wel eens van doorslaggevende betekenis kunnen zijn. EBBC speelt zelden voor zoveel toeschouwers als wij bij thuiswedstrijden en onze supporters hebben al diverse keren laten zien dat ze ons net dat kleine beetje extra kunnen geven om te winnen van een sterker geachte tegenstander. We hopen dan ook dat het publiek zaterdag voor ons als zesde vrouw zal fungeren.”

Slim

,,We zullen vooral slim moeten zijn. Niet de tegenstander in haar kracht laten komen, maar ons eigen spel gaan spelen, doen waar we goed in zijn. Onszelf geen druk opleggen, maar lekker gaan spelen. Dan maken we een kans.”

De wedstrijd in sporthal De Vlechttuinen begint om 20.15 uur en staat onder leiding van de heren Van Slot en Hoogland.