Afbeelding
Foto: Het Urkerland

ZVV Urk/Bakkerij De Kof naar Winschoten

Sport

Het eerste duel van het nieuwe jaar voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof speelt zich af in Winschoten. Tegenstander is WMC/EP De Treffer.

Afgelopen zaterdag speelde een gecombineerde selectie van ZVV Urk/Bakkerij De Kof op het Open Fries Kampioenschap. Nadat de poulefase nog glansrijk was doorlopen, werd er in de kwartfinale na penalty’s verloren van FVC (14-15). Een ronde daarvoor in de achtste finales werd competitiegenoot Drs.Vijfje na penalty’s wel uitgeschakeld.

Concurrent

Vanavond speelt De Kof de uitwedstrijd bij de nummer tien van de ranglijst: WMC/EP De Treffer. Hiermee treffen de Urkers, die de negende plek innemen, een directe concurrent. Beide ploegen hebben tien punten behaald en kunnen een overwinning goed gebruiken om daarmee aansluiting te vinden met de subtop/middenmoot.

Vergeten

Voor de Urkers was de tweede helft van het jaar 2022 er een om snel te vergeten. De hooggespannen verwachtingen en doelstelling vooraf konden voorlopig niet worden waargemaakt. Desondanks biedt de tweede competitiehelft nog volop mogelijkheden om alsnog te voldoen aan de doelstelling. Zo is het verschil met nummer vijf in de competitie (SC Olympic) slechts vier punten.

De onderlinge verschillen in de Eerste Divisie C zijn klein. Dat biedt volop mogelijkheden voor een beter verloop van de tweede seizoenshelft. 

De aftrap in Winschoten is om 20.30 uur. De wedstrijd is live te volgen via het Twitterkanaal @zvvurk.