Bibliotheek


Cultuur Vrijdag - Vrijdag 27 januari van 16.00 tot 17.00 uur is er voor kinderen van 8-12 jaar de workshop 'Schilderen op doek' van Janneke van Slooten. Leer welke kleuren je gebruikt en maak een fantastisch schilderij voor op je kamer of misschien wel voor je va of moe of je liefste tutte of none. Kaarten à 2 euro zijn te koop via flevomeerbibliotheek.nl of bij de balie. Vol is vol.

Internetbankieren - Op deze cursus komt aan bod hoe de bankrekening bekeken kan worden. Er wordt niet met de eigen rekening geoefend; enige computervaardigheid is nodig. De cursus bestaat uit drie gratis lessen op vrijdag van 9.30 tot 10.30 uur, vrijdag 27 januari is de eerste. Er is plek voor maximaal zes personen. Opgeven via 088-0080770, urk@flevomeerbibliotheek.nl of bij de balie. Andere vragen over telefoon of laptop? Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur is er het DigiCafé.

Durf Digitaal - In deze tijd van steeds verdergaande digitalisering is het handig om toch een computercursus te volgen. De bibliotheek biedt hierin begeleiding en ondersteuning. Een cursus volgen kan in de bibliotheek, maar ook thuis. Van een startcursus met de computer omgaan, Nederlandse taal of gezond leven, tot uitgebreidere cursussen over Word of Excel. Voor de meeste cursussen is lidmaatschap van de bibliotheek niet nodig. Vrijdag 20 januari is er een introductiemorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Energieloket - Zorgen over de energierekening of het energieprijsplafond? Het Energieloket helpt woensdag van 14.30 tot 16.30 uur. Er is een gratis brievenbusborstel.