Nationale Voorleesdagen van start

Van 25 januari tot en met 4 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats met het vrolijke prentenboek 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'. De bibliotheek houdt allerlei leuke activiteiten:


Nationaal Voorleesontbijt - Dit jaar is groep 2 van de Groen van Prinstererschool uitgenodigd voor het Nationale Voorleesontbijt. De bibliotheek trakteert op een gezellig ontbijt en een mooi verhaal, voorgelezen door burgemeester Van den Bos.

Theatervoorstellingen - Op woensdag 1 februari om 15.00 uur is er de theatervoorstelling 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' voor kinderen van 0-6 jaar. Jeritza vertelt, zingt en maakt muziek op haar eigen vrolijke wijze, in nauw samenspel met het publiek. Haar gitaar speelt de hoofdrol. Reserveer gauw een kaartje voor 2 euro. Ook de ouders moeten dit keer een kaartje kopen. Leden krijgen 50 cent korting.

Levend zoekboek - Tijdens de Nationale Voorleesdagen verandert de bibliotheek in een levend zoekboek, want dan zijn er grote prenten uit 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' verstopt. Jonge bezoekers halen een zoekformulier bij de balie, waarna de speurtocht kan beginnen. Alles gevonden? Bij inlevering van het ingevulde zoekformulier krijgen ze iets lekkers.

Kleurwedstrijd - Speciaal voor kleine kunstenaars is er de kleurwedstrijd van 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'. De kleurplaat is beschikbaar via de website of af te halen in de bibliotheek. Meedoen kan tot 4 februari. In de week na de Nationale Voorleesdagen krijgt de winnaar bericht en wint een leuke prijs.