n Een trotse Dirk Korf met zijn eerste scorekaarten.
n Een trotse Dirk Korf met zijn eerste scorekaarten. Foto:

Nieuwkomer Dirk Korf laat gelijk van zich horen

Hij is nog maar enkele weken lid van schietvereniging Het Viezier, maar tijdens zijn eerste serie in de competitie liet Dirk Korf iedereen versteld staan met een score van liefst 63 punten.


Een prachtige opening van het eerste seizoen voor Korf, die met deze score gelijk zijn visitekaartje heeft afgegeven aan de concurrentie.


Jelle Woort laat van zich horen in de Jeugd B-Klasse. Met een gemiddelde van 42,2 punten staat hij momenteel op de tweede plaats, Jelle wordt echter op de voet gevolgd door zijn opponent Rick Snoek met een gemiddelde van 41,6 punten. In de Jeugd A-Klasse is het niet minder spannend. Jan Woord staat aan kop met een laatste serie van 69 punten. Op de tweede plaats staat Jan Hakvoort met 51,9 punten, op de voet gevolgd door Teunis Bakker (51,4 punten).


Een aantal jeugdleden in de hoofdklasse heeft tijdens de laatste wedstrijden Het Vizier goed op de kaart gezet. Op de huidige ranglijst van de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie) is de vereniging goed vertegenwoordigd. In de Junioren B-Klasse staat Roelof Laan momenteel op de zesde plaats van heel Nederland. In de Junioren C-Klasse staat Frank Visscher op nummer drie, gevolgd door Fokke Bakker met maar tien punten verschil. Fokke schoot afgelopen zaterdag tijdens een districtswedstrijd in Emmeloord maar liefst 323,3 punten en dat krikt zijn gemiddelde weer op. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 11 februari in Noordwolde.

Bij de senioren is de spanning ook om te snijden. De B-Klasse wordt aangevoerd door Timal Ruiten met een gemiddelde score van 169,5 punten. Vlak daarachter komt Frans Post met een gemiddelde van 169,1 punten. Met een verschil van nog een half punt is er nog van alles mogelijk en kan het kleinste foutje fataal zijn voor een toppositie. Wedstrijdleider Vink maakt er zeker een spannend seizoen van. Van ieder lid wordt wel verwacht dat hij zijn series schiet voor een zo competitief mogelijk seizoen.