Doe mee met de debatcursus

Caritas Urk en Durf! bieden workshop debatteren aan

Voor wie zijn of haar mening durft te uiten en politiek interessant vindt, of er juist niets van weet, is er de workshop politiek voor MaS (25 uur).


De MaS-workshop is voor leerlingen die maatschappelijke stage doen en vindt 24 en 31 januari, 14 en 21 februari en 14 maart van 17.00 tot 19.00 uur plaats, de eerste vier keer in De Rots en de afsluiter is in de raadszaal van gemeente Urk. ,,Leren debatteren is leuk, zinvol en handig in veel situaties. Als je kunt debatteren spreek je sterker en zelfverzekerder. Je kunt anderen overtuigen en inspireren." In vijf interactieve lessen komt aan bod:


Sterk presenteren

Je leert stem, houding en handen inzetten voor aandacht van het publiek. Sommige sprekers zijn onnodig saai, want door simpele technieken kun je boeiend spreken.


Snel reageren

Debatteren is niet alleen praten, het is ook goed luisteren en snel reageren. Veel mensen denken vaak: 'had ik dit maar gezegd'. Door te debatteren leer je sneller tot een antwoord te komen.


Standpunten strategisch
onderbouwen

Een mening hebben is leuk, maar als jij de enige bent die iets vindt, is het vrij eenzaam. Door strategisch te argumenteren neem je anderen mee in jouw gedachten.


Slimme vragen stellen

Een debat kun je winnen door een slimme vraag. Met een vraag stuur je de discussie en neem je initiatief.


Hoe de politiek werkt

In een democratie heb je anderen nodig voor een succesvol plan. Kruip in de huid van een politicus en leer hoe je invloed uitoefent op jouw omgeving. Als een echte politicus ga je spreken in de raadszaal van Urk.


Op de avond voor de Provinciale Statenverkiezingen worden de lessen afgesloten met een debattoernooi. Wie sterker wil spreken, kan gezellig meedoen en wie vragen heeft, kan contact opnemen met Jacob Hoekstra: 06-23654153.