De openingstreffer van Lucas Schraal in de thuiswedstrijd tegen VVOG in de maak.
De openingstreffer van Lucas Schraal in de thuiswedstrijd tegen VVOG in de maak.

Belangrijk duel Urk in Harderwijk

Sport

Na de prachtige overwinning op Sportlust’46 speelt Urk vanmiddag in Harderwijk tegen VVOG. Een belangrijke wedstrijd voor beide elftallen, die bij een overwinning enigszins afstand kunnen nemen van de degradatiezone.

De zes onderste ploegen uit de Derde Divisie spelen vandaag onderlinge wedstrijden. De mogelijkheid voor de ploeg van trainer Gert Jan Karsten om uit de directe degradatiezone te komen. Daarvoor zal echter wel gewonnen moeten worden van VVOG. Voor de Harderwijkers, die in punten gelijk staan met Urk, geldt echter hetzelfde. Het belooft dan ook een meer dan interessante strijd te worden op sportpark De Strokel. De eerste wedstrijd op Urk leverde de thuisploeg een 3-1 overwinning op.

De ploeg van trainer Dwight Lodeweges speelde afgelopen zaterdag met 0-0 gelijk in en tegen Staphorst. Met die uitslag deed VVOG zichzelf veel tekort, omdat het vooral in de eerste helft weigerde een of meerdere kansen in doelpunten om te zetten. 

In de winterstop heeft VVOG zich versterkt met Eikia Mbinga. De middenvelder, die eerder uitkwam voor Ajax, werd weggehaald bij de jeugd van PEC Zwolle. 

Urk toonde zich in de wedstrijd tegen Sportlust’46 juist heel effectief in het omgaan met de kansen. Smet op de 3-0 overwinning was het uitvallen van middenvelder Jan Ras, met een op het oog zware enkelblessure. Gelukkig voor Ras blijkt achteraf de schade mee te vallen en zal het twee tot drie weken duren voor hij weer inzetbaar zal zijn.

Wedstrijdinfo:

Scheidsrechter: G. Stegeman

Assistent-scheidsrechters: 

D. Reinshagen en D. Noordhoek

Aanvang: 14.30 uur

Locatie: Sportpark De Strokel, Strokelweg 5, Harderwijk

Programma Derde Divisie

14.30 uur:

DOVO - Volendam

Hoek - GVVV

SteDoCo - Barendrecht

ACV - Harkemase Boys

VVOG - Urk

15.00 uur:

Ter Leede - Excelsior’31

Sparta Nijkerk - Rijnvogels

ASWH - Staphorst

Sportlust’46 - DVS’33