De thuiswedstrijd tegen Brasil'77 werd in de slotminuut verloren door ZVV Urk/Bakkerij De Kof.
De thuiswedstrijd tegen Brasil'77 werd in de slotminuut verloren door ZVV Urk/Bakkerij De Kof. Archieffoto: Het Urkerland

Verre uitwedstrijd voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof

Sport

ZVV Urk/Bakkerij De Kof speelt vanavond opnieuw een uitwedstrijd. In het verre Terborg is Brasil’77 de tegenstander.


De eerste wedstrijd na de winterstop leverde Bakkerij De Kof gelijk een driepunter op. In Winschoten werd relatief eenvoudig met 2-9 gewonnen van WMC. Een knappe prestatie van de selectie van coach Herman Spel, zeker gezien het feit dat het in jaren niet zo’n ruime uitoverwinning boekte in de Eerste Divisie.

In het verre Terborg, dat dicht tegen de Duitse grens aanligt, hebben de Urkers nog iets goed te maken tegen Brasil’77. De thuiswedstrijd ging namelijk met 2-3 verloren. Na een vroege 0-2 achterstand boog De Kof de wedstrijd weer om en kwam het op 2-2. Daarna drukten de Urkers door om de winnende te maken, maar die viel helaas in de allerlaatste minuut aan de andere kant.

Waar de selectie van coach Herman Spel haar laatste twee wedstrijden wist te winnen, lukte dat FC Brasil’77 niet. In de wedstrijd voor de winterstop was WMC nog met 2-3 te sterk in Terborg. Afgelopen week werd er met 4-1 verloren van Drs. Vijfje.

Op de ranglijst is Urk/Bakkerij De Kof 1 terug te vinden op een zevende positie met uitzicht op een plek in de subtop. Daaronder op een negende plek is FC Brasil’77 te vinden met 2 punten minder dan ZVV Urk (11 om 13).

Aan ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 de taak om de volle buit mee te nemen uit Terborg en daarmee aansluiting te houden met de subtop. De wedstrijd is live te volgen via het Twitterkanaal @zvvurk en start om 20.30 uur.