Klaas Jan Scheffer in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen Almere Pioneers.
Klaas Jan Scheffer in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen Almere Pioneers. Foto: Het Urkerland

Seacon/Orca’s speelt topper tegen Volendam

Sport

De mannen van Seacon/Orca’s spelen vanavond een belangrijke wedstrijd. Tegenstander op Urk is koploper Volendam.

De ploeg uit Noord-Holland staat fier aan kop van de eerste klasse met elf overwinningen en slechts één verliespartij. Het is aan de manschappen van coach Jurie Bakker om de Volendammers de tweede nederlaag van de competitie toe te brengen.

Aansluiting

De Urker basketballers zijn 2023 goed begonnen met twee overwinningen op rij. Na winst op Almere Pioneers (65-40) volgde vorige week een overwinning in Vleuten van 76-59 tegen SVO. Met een voltallige en fitte selectie moet Orca’s in staat zijn de ploeg uit Noord-Holland de tweede nederlaag van de competitie toe te brengen. Bijkomend voordeel zal zijn dat de Urkers met een overwinning weer aansluiting zullen krijgen met de subtop van de eerste klasse.

Perspectief

De uitwedstrijd in Volendam op 26 november vorig jaar werd met 77-61 verloren. Orca’s verkeerde op dat moment in een mindere fase, onder andere door veel blessureleed. Kevin de Boer en Rick van Eerde zaten bijvoorbeeld beiden op de tribune toe te kijken. Die wedstrijd bood overigens veel perspectief, want de Urkers waren zeker niet kansloos en wisten tot halverwege het derde kwart keurig in het kielzog van de Volendamse ploeg te blijven. Eerder werd al geschreven dat de thuiswedstrijd, mits er een fitte selectie op het veld kan staan, een fraai affiche zou opleveren. Dat lijkt nu dus ook te gebeuren. 

De wedstrijd, die onder leiding staat van scheidsrechters J.C. van Schalkwijk en M. Kuijpers, wordt gespeeld in sporthal De Vlechttuinen en begint om 21.00 uur.