Schol/Orca's in de aanval in de wedstrijd vorig weekend tegen EBBC.
Schol/Orca's in de aanval in de wedstrijd vorig weekend tegen EBBC. Foto: Het Urkerland

Winst noodzakelijk voor Schol/Orca’s

Sport

Na de nederlaag tegen EBBC van afgelopen zaterdag staan er twee achtereenvolgende uitwedstrijden op het programma voor de dames van Schol/Orca’s. Over twee weken treffen de Urkers Apollo Amsterdam, vanavond staat het belangrijke treffen tegen BV Groningen op de rol.

De Groningse dames staan in verliespunten gelijk met Orca’s, maar hebben twee wedstrijden minder gespeeld. Willen de Urkers aanspraak blijven maken op een plek in de Final Four aan het eind van het seizoen, dan zal er gewonnen moeten worden van BV Groningen. Vooral omdat een week later in Amsterdam aangetreden moet worden tegen de nummer twee van de Eerste Divisie, BC Apollo.

Garantie

De thuiswedstrijd tegen BV Groningen werd door de Urkers met 64-44 gewonnen. Een wedstrijd die indertijd al tijdens de eerste twee kwarten werd beslist door Orca’s. Natuurlijk geeft dat geen garantie dat ook de uitwedstrijd in winst zal worden omgezet. De laatste drie wedstrijden op vreemde bodem van de Urker dames in 2023 hebben overduidelijk aangetoond dat een overwinning niet altijd vanzelfsprekend is, zelfs niet tegen op papier mindere ploegen.

Positief

Coach Janita de Boer was na de nederlaag tegen EBBC positief gestemd over het verdere verloop van de competitie. ,,Als we met dezelfde intensiteit, zoals we die tegen de Bosschenaren hebben laten zien, ook de resterende wedstrijden ingaan, dan ben ik ervan overtuigd dat we aan het eind van de competitie meespelen in de Final Four. Maar dat betekent wel dat we niet al te veel steken meer mogen laten vallen.”

De wedstrijd in Groningen begint om 19.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechters L. de Jong en L. Kits. Plaats van handeling is het Gomarus College aan het Vondelpad 3 in Groningen.

Stand Eerste Divisie A:

EBBC                                13-24

BC Apollo Amsterdam         12-22

BC Utrecht Cangeroes         11-18

Utrecht Bull’s                        12-16

Schol/Orca’s                        13-16

BV Groningen                        11-12