n Achter v.l.n.r.: Jelina Kramer, Mary-Anne Loosman, Sophie Roskam, Anne-Gré Zeeman, Janieke Brands en Joyce Pasterkamp. Voor v.l.n.r.: Mirthe Post, Jill de Boer, Jo de Boer en Romy Bakker.
n Achter v.l.n.r.: Jelina Kramer, Mary-Anne Loosman, Sophie Roskam, Anne-Gré Zeeman, Janieke Brands en Joyce Pasterkamp. Voor v.l.n.r.: Mirthe Post, Jill de Boer, Jo de Boer en Romy Bakker.

Acrogymnasten behalen goede resultaten

De acrogymselectie van CGV Urk heeft het nieuwe wedstrijdseizoen afgetrapt met goede resultaten. Tijdens wedstrijden in Ruurlo en Dinxperlo probeerden liefst 23 Urker teams een podiumplek te bemachtigen.


Het E-instapniveau is een categorie waarin de allerjongste gymnasten wedstrijdervaring op kunnen doen. De drie Urker teams deden dit voortreffelijk en verdienden allemaal een gouden medaille.

E-jeugd is het jongste officiële wedstrijdniveau. Bij de trio's waren er eerste plaatsen voor Christy Tol, Antina Wezelman en Daimy Visser en voor Lieke van Slooten, Diddie Brouwer en Helene Eertink. Een vierde plaats was weggelegd voor Karlie Romkes, Tannaz Keshavarz en Hanna ten Napel. Bij de duo's was er een eerste plaats voor Eva-Maria Roskam en Lynn Meun. Anne-Gees Kaptijn en Noa Visscher eindigden als tweede. E-junioren Ayméelie Romkes en Anne Roman kregen het zilver omgehangen en bij de trio's sleepten Nienke Ruis, Daniek Bennik en Marinthe Schraal het goud in de wacht. Het duo Myrthe de Boer en Carlijn Visser schopte het bij de E-senioren tot een tweede plaats.

Op het D-niveau ligt de moeilijkheid hoger en zijn de eisen wat strenger. Lubette Kramer en Amy Jansen debuteerden hier bij de jeugdcategorie en eindigden als derde. Na een succesvol eerste seizoen samen in de E-lijn doen Emma Hoefnagel en Ellen Visser dit jaar mee bij de D-junioren. Ze werden knap eerste. In dezelfde categorie werden Albertine Kaptein, Alissa Bakker en Jacolien Lens derde bij de trio's. D-seniorduo Nadine Wezelman en Tess Weerstand maakt dit seizoen een comeback. Ondanks ziekte lukte het toch om de gouden medaille te behalen.
Nieuw dit jaar is het uitdagende D-plusniveau, waarin twee oefeningen gedaan worden. Junioren Willine Verbaan en Marijke Schreuder behaalden brons, de zilveren plak was voor het duo Annegre Bosma en Ente Pasterkamp. Senioren Jelina Kramer en Romy Bakker eindigden als vierde. Marije Kaptijn, Emma van den Berg en Esmay Pasterkamp draaiden twee mooie oefeningen die goed waren voor goud.

In de C-lijn worden ook twee oefeningen gedraaid, maar dit is volgens een aparte, nog moeilijkere oefenstof. In dit niveau is flink wat ervaring vereist. Bij de juniorentrio's mochten Sophie Roskam, Anne-Gré Zeeman en Jill de Boer het opnemen tegen Joyce Pasterkamp, Janieke Brands en Jo de Boer. Met knalhoge scores en de complimenten van de jury haalden deze twee teams respectievelijk het zilver en goud. Het duo Mary-Anne Loosman en Mirthe Post is nieuw op dit niveau, maar hier was niets van te merken. Twee mooie oefeningen leverden een tweede plaats op.

 

Als laatste mochten Rosalie de Boer, Merel van Veen en Ellie Kaptijn aantreden bij de senioren. Vooral hun tempo-oefening met hoge moeilijkheidsgraad scoorde hoog en met een flinke voorsprong pakten ze een eerste plek.

n Achter v.l.n.r.: Anne-Gees Kaptijn, Diddie Brouwer, Esmee Romkes, Jente Visscher, Lieke de Boer, Fenna Bakker, Loïs Zeeman, Lieke van Slooten, Daniek Bennik en Nienke Ruis. Voor v.l.n.r.: Noa Visscher, Ilse Brouwer, Yodie Brouwer, Annelin de Boer, Joa de Boer, Helene Eertink en Marinthe Schraal.