Afbeelding
Foto:

Te gast op Urk

Wie de afgelopen dagen een rondje over de haven heeft gedaan, kan hem niet over het hoofd hebben gezien: de reusachtige camper. De eigenaren zijn Holgar en Christiane Fleige uit Duitsland, die momenteel bezig zijn met een rondje IJsselmeer.  Afgelopen maandag streken ze neer op Urk, al was dat niet gepland. 


Vanwege een gesloten camperplaats in Lelystad moesten Holgar en Christiane een alternatieve overnachtingsplek vinden. Makkelijker gezegd dan gedaan, want met een lengte van twaalf meter kun je niet overal naartoe. ,,We kwamen uit op Urk en werden direct hartelijk ontvangen. Dat onze camper niet in het vak paste was totaal geen probleem." 

Naast een hartelijke ontvangst, werd het stel ook op slag verliefd op Urk. ,,We wisten niet dat dit zo'n mooi dorp is met zoveel historie. We zijn al een paar keer gaan wandelen en je blijft nieuwe dingen zien. Daarom hebben we ook besloten om een extra nachtje te blijven."


Nederlands tintje

Holgar en Christiane hebben niet alleen een enorme camper, ze hebben er ook grootse plannen mee: ,,Over vijf jaar kunnen we met pensioen en het is onze droom om zes maanden van het jaar naar Spanje te gaan, waar het klimaat wat aangenamer is. We willen niet vastzitten op één plek en je gaat ook niet zes maanden in een kleine camper wonen. Toen kwamen we deze camper tegen bij een Nederlandse camperverkoper en hebben hem gekocht. Het was nog wel even gedoe, want je moet er een vrachtwagenrijbewijs voor hebben. Gelukkig kenden we iemand die dat had en met ons de camper naar Duitsland wilde rijden." Inmiddels hebben ze zelf het benodigde grootrijbewijs gehaald.


Woensdagmorgen eindigde het bezoek aan Urk en werden alle uitschuifbare delen weer ingeklapt om de rondreis, met poplegende Elvis Presley achterop, voort te zetten.

Afbeelding