Afbeelding

Mijn naam is Hillien Pasterkamp-Post en ik ben 33 jaar. Ik ben getrouwd met Sjoerd Pasterkamp en samen hebben we drie mooie kinderen gekregen: Gerian (11), Marhiske (7) en Januelle (4).


Ik werk als meubelstoffeerder bij meubelmakerij Post houtwerken en ben mede-eigenaar van Liefdevol geborgen. Post houtwerken is een echt familiebedrijf. Het begon allemaal jaren geleden toen mijn vader zijn beroep als visserman inruilde en fulltime meubels begon te maken (Meubelmakerij de Thuisvaart). Wij als kleine kinderen mochten graag mee naar de werkplaats, waar we met hout en spijkers knutselden. Het werd ons als het ware met de paplepel ingegoten. Helaas moest mijn vader in 2000 stoppen met het bedrijf. Er bleven gelukkig een paar machines gespaard die werden ondergebracht in de box aan het Nijverheidspad, waardoor mijn vader in de avonduren verder kon met het maken van meubels. In 2010 was ik klaar met mijn opleiding Interieur en Design en was mijn broer Lucas bezig met een opleiding aan de politieacademie. Dat jaar stoffeerde ik mijn eerste eetbank voor bij mijn ouders thuis. Ik werkte intussen bij Snack-Plaza en mijn broer kreeg een baan als politieagent in Almere Buiten. In onze vrije uren waren we te vinden op de box. Zo maakten we onze eerste meubels en kregen we de eerste opdrachten voor stoffeerwerk. In 2019 stopte mijn broer als agent en besloot hij zijn hart te volgen en het bedrijf Post Houtwerken op te zetten. In 2020 heb ik mijn baan opgezegd bij Snack-Plaza en in het bedrijf komen werken als meubelstoffeerder. Intussen is ons bedrijf flink gegroeid en werkt op woensdag onze vader ook gezellig mee. 

Maandag: Om kwart voor zeven gaat de wekker en maak ik de kinderen wakker. Hopelijk werken ze allemaal een beetje mee om op tijd op school te komen. Elke dag is het weer een race tegen de klok om te zorgen dat we op tijd op de fiets zitten naar school. Als ze op tijd bij school zijn afgeleverd, fiets ik weer naar huis, maak me klaar voor het werk en ruim ik nog wat op. Rond negen uur zit ik weer op de fiets op weg naar mijn werk. Daar aangekomen, staat er een grote eetbank van 2,70 meter te wachten om gestoffeerd te worden. Mijn vader heeft het frame gemaakt en ik mag de bank voorzien van een prachtige gestoffeerde zitting en rugleuning. De rugleuning van de bank bestaat uit losse panelen die gestoffeerd worden in velvet koningsblauw. Eerst maak in een mal van een paneel, zodat ik alle stof direct kan knippen. Om tien uur doen we gezellig een bakje koffie met het team. Na de koffie werk ik weer verder aan de rugpanelen. Vandaag ga ik om het middageten bij mijn schoonzus. Als ik om twee uur weer terug ben op de zaak, ga ik aan de slag achter de naaimachine met het naaien van de stof voor op de panelen. Om vijf uur zit de werkdag erop en fiets ik naar mijn schoonouders. De kinderen zijn om half drie uit school en worden iedere maandag opgehaald door mijn schoonouders. We kunnen daar ook direct aanschuiven voor het avondeten. Op maandagavond zijn we nog niet klaar met de naaimachine, want ik zit op naailes bij Ida Bos. Dit ook om mijn vaardigheden te verbeteren. Rond half tien ben ik klaar en zit de maandag erop.

Dinsdag: Na de ochtendspits met de kinderen, ben ik weer aan het werk. Deze ochtend komt mijn moeder ook langs. Naast haar werk als kraamverzorgster, helpt ze in haar vrije tijd mee op de zaak. Ze gaat aan de slag met het bekleden van een klein kistje voor Liefdevol geborgen. Intussen ben ik bezig met het knippen van de stof voor de zitting van de bank. Deze wordt van skai leer en ook in koningsblauw. Als alle onderdelen zijn geknipt kan ik starten met het naaiwerk. De ochtend gaat snel voorbij. Lunchen doe ik samen met mijn moeder. Daarna gaan we nog even snel naar de stoffenwinkel om stof te halen voor Liefdevol geborgen. Om half drie sta ik bij school om de kinderen op te halen. De middag houd ik vrij voor de kinderen.

Woensdag: De oudste twee kinderen gaan zelf naar school, ik maak mezelf en de jongste klaar en breng haar naar mijn schoonzus; die past vaak op woensdagochtend voor me op. Om half tien hebben we een klantbespreking staan. De klanten komen voor een buitenbank op maat, waarvan de zitting moet worden gestoffeerd. De stofkeuze is snel gemaakt. Een half uur later drinken we een bak koffie. Op woensdag hebben we daar altijd lekkere broodjes bij en is het vaak gezellig druk in de kantine. Mijn schoonzus komt ook even langs met de kinderen. Na de koffie kruip ik weer achter de naaimachine om de zitting van de bank af te maken. Als de zitting is genaaid, ga ik aan de slag om deze te bekleden met fiberfill. Als dit klaar is, kan ik de zitting van skai leer passen die ik heb genaaid op de naaimachine. Het sluit mooi aan en alles kan vastgeniet worden. Tegen het middaguur loopt mijn werkdag ten einde.

Donderochtend: Om negen uur ben ik weer op de zaak om aan de slag te gaan met de laatste twee rugpanelen. Het schuim maak ik op maat, en daarna plak ik dit op de panelen, die nu eerst moeten drogen. Ondertussen komt er een klant langs, die stof uitzoekt voor een relaxfauteuil. Het wordt een lichte velvet stof. Ik vind het altijd weer leuk om samen met klanten mooie stoffen uit te kiezen voor hun meubel. Als de klant weg is ga ik nog even aan de slag voor Liefdevol geborgen. We zijn bezig om een website te maken voor Liefdevol geborgen, waarop alle producten die we maken komen te staan. Ik zoek de combinaties uit met stofjes en gehaakte lapjes, waar we mooie dekentjes en omslagdoekjes van maken. We hebben mooie gehaakte lapjes en knuffeltjes gekregen van vrijwilligers, die deze met liefde hebben gemaakt. In het begin vond ik het moeilijk om zulke kleine omslagdoekjes te maken en kistjes te bekleden, omdat wijzelf drie gezonde kinderen mochten krijgen. Maar ik zie het nu als dankbaar werk, dat we iets kunnen betekenen voor ouders met stil geboren kindjes. In de achterliggende weken hebben we zelf gehoord dat het kindje van mijn broer Lucas en zijn vrouw Wendy dezelfde afwijking heeft als Noah, waardoor het zal komen te overlijden tijdens of na de zwangerschap. Het voelt dan zo dubbel allemaal als je bezig bent met het bekleden van zo’n klein kistje. 

Om twaalf uur ruim ik mijn werkplek op en maak nog snel een notitie met bestellingen die gedaan moeten worden. Thuis eet ik een broodje, werk ondertussen nog achter de laptop om bestellingen te plaatsen en stoffen uit te zoeken voor mijn eigen collectie items die ik dit jaar wil maken. Die zullen bestaan uit zowel natuurlijke tinten, die goed passen in een landelijk en chic interieur, als uit kleurrijke items met print, die goed passen bij de stijl van Iris Apfel. Om kwart over twee fiets ik naar school om de kinderen op te halen en is mijn werkweek ten einde.

Op de hoogte blijven van de dagelijkse werkzaamheden bij Post Houtwerken en Liefdevol geborgen? Volg beide bedrijven op Instagram via @post_houtwerken 

en @liefdevol_geborgen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding