n Kansen genoeg voor Urk tijdens de wedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht.
n Kansen genoeg voor Urk tijdens de wedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht. Foto:

Urk kan goede slag slaan tegen ASWH

Urk kent een uitstekende herstart van de competitie in de Derde Divisie. Zowel Sportlust'46 als VVOG werden aan de zegekar gebonden. Zes misschien wel dure punten werden aan het totaal toegevoegd en de ploeg steeg daarnaast ook nog eens naar plaats elf op de ranglijst. Zaterdag wacht op eigen veld opnieuw een uiterst belangrijke wedstrijd. Winst op het bezoekende ASWH betekent dat er ruim afstand wordt genomen van de rechtstreekse degradatieplaatsen.


Niet lager eindigen dan plaats veertien, dat is nog steeds de doelstelling die de ploeg van trainer Gert Jan Karsten zich heeft gesteld dit seizoen. Na twintig wedstrijden vindt Urk zichzelf terug op de elfde positie met 25 punten uit 20 wedstrijden. De voorsprong op de plaatsen 17 (ASWH) en 18 (Excelsior'31), die aan het eind van het seizoen degradatie betekenen, is negen en tien punten. Daar is dan gelijk het belang verklaard van de wedstrijd die zaterdagmiddag op sportpark De Vormt wordt gespeeld tussen Urk en ASWH.


Dramatisch

De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht degradeerde vorig seizoen uit de Tweede Divisie en niemand had waarschijnlijk verwacht dat ASWH halverwege de competitie in de Derde Divisie op een rechtstreekse degradatieplaats zou staan. Het elftal van trainer Sjoerd van der Waal begon nog wel redelijk aan de competitie, maar na de 3-0 overwinning op Sparta Nijkerk op 29 oktober vorig jaar werd een week later doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Sportlust'46. Daarna volgde een dramatische serie van zeven wedstrijden die allemaal in een nederlaag eindigden. Zeven wedstrijden waarin maar vier keer werd gescoord en liefst 21 doelpunten moesten worden geïncasseerd. 


Volwassen

Urk is na de winterstop uitstekend van start gegaan. Na de thuisoverwinning op Sportlust'46 werd vorige week in Harderwijk heel verdiend gewonnen van VVOG. Een volwassen spelend Urker elftal bleef niet alleen moeiteloos overeind, maar dicteerde zelfs grote delen van de tijd de wedstrijd. De ploeg kan het zich alleen kwalijk nemen dat het niet eerder de wedstrijd op slot wist te gooien en er dus altijd iets van spanning bleef hangen. 


De eerste competitiewedstrijd ooit tussen beide elftallen, op zaterdag 10 september 2022, eindigde in een 3-0 overwinning voor ASWH. Een nederlaag die niet nodig was geweest. Trainer Karsten was na die wedstrijd vooral kritisch waar het de fitheid van de spelers betrof. ,,Het feit dat we niet ons niveau hebben gehaald heeft alles te maken met fitheid. We zitten nu op 80 procent en dat is niet voldoende in de Derde Divisie. Opdrachten niet goed uitvoeren, veel balverlies lijden, niet scherp zijn voor het doel van de tegenstander, heeft daar alles mee te maken." 

De Urker spelers hebben ondertussen aangetoond 100 procent fit en voor geen enkele tegenstander bang te zijn en zullen eveneens doordrongen zijn van het feit dat er zaterdag maar één ding telt: een overwinning.


Wedstrijdinfo:


Scheidsrechter: T.R. Winkel

Assistent-scheidsrechters: 

C.R. Veen en R. Broekman

Aanvang: 15.00 uur


Programma Derde Divisie


14.30 uur:

Staphorst - DOVO

Rijnvogels - Sportlust'46

Barendrecht - Sparta Nijkerk

Volendam - ACV

Excelsior'31 - Hoek

GVVV - SteDoCo

Harkemase Boys - Ter Leede

15.00 uur:

Urk - ASWH

DVS'33 - VVOG